OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Aγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Είναι καθήκον μας να εκδικηθούμε για το αίμα του Χανίγια

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

«Με την πράξη αυτή, το σιωνιστικό εγκληματικό και τρομοκρατικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για μία βαριά τιμωρία για το ίδιο και θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να εκδικηθούμε το αίμα που χύθηκε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ που μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή του:
«Ο γενναίος και επιφανής ηγέτης των Παλαιστινίων μουτζαχεντίν Ισμαήλ Χανίγια ενώθηκε με τον Αλλάχ χθες τα ξημερώματα και το μεγάλο μέτωπο της αντίστασης βρίσκεται σε πένθος. Το εγκληματικό και τρομοκρατικό σιωνιστικό καθεστώς έκανε μάρτυρα τον αγαπημένο μας φιλοξενούμενο στο σπίτι μας και μας έκανε να θρηνήσουμε, αλλά επίσης προετοίμασε το έδαφος για μια σκληρή τιμωρία για τον εαυτό του.

Ο μάρτυρας Χανίγια πήρε την πολύτιμη ζωή του στα χέρια του για πολλά χρόνια στο πεδίο του έντιμου αγώνα και ήταν έτοιμος για το μαρτύριο, και είχε προσφέρει τα παιδιά του και το λαό του σε αυτό το δρόμο. Δεν φοβήθηκε να γίνει μάρτυρας στο δρόμο του Θεού και να σώσει τους υπηρέτες του Θεού, αλλά θεωρούμε καθήκον μας να εκδικηθούμε για το αίμα του σε αυτό το πικρό και δύσκολο περιστατικό που συνέβη στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στο ισλαμικό έθνος, στο μέτωπο της αντίστασης, στο γενναίο και υπερήφανο έθνος της Παλαιστίνης, και ιδιαίτερα στην οικογένεια και τους επιζώντες (σ.σ. συγγενείς) του μάρτυρα Χανίγια και ενός από τους συντρόφους του που μαρτύρησε μαζί του, και ζητώ από τον Παντοδύναμο Θεό να υψώσει την κατάταξη τους».

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Ο Στ. Τσιτσιπάς πέρασε στους «8» – Στο δρόμο του Τζόκοβιτς

otavoice

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

otavoice

Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο, για Σίσκο και Χρήστου

otavoice

3Χ3 τα ελληνικά κουπιά!!! Κοντού και Φίτσιου στον τελικό σκιφ ελαφρών βαρών

otavoice

Eνώνουν τις δυνάμεις τους Επιμελητήριο Σερρών και ΔΕΘ-HELEXPO

otavoice

Σπουδαία εμφάνιση και τελικός για Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή, στο διπλό σκιφ

otavoice