OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αναλένα Μπέρμποκ: Δεν θα είμαι υποψήφια για τη θέση της καγκελαρίου

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε ότι δεν θέλει να είναι υποψήφια για τη θέση της καγκελαρίου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2025, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN την Τετάρτη.

Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2021, η Αναλένα Μπέρμποκ, τότε 40 ετών, ήταν υποψήφια με τους οικολόγους για την καγκελαρία. Παρά την απογοητευτική επίδοση (το κόμμα της ήρθε τρίτο πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Συντηρητικούς με 14,8% των ψήφων) έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε της γερμανικής διπλωματίας στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

«Ο κόσμος είναι προφανώς πολύ διαφορετικός από αυτό που ήταν κατά τις τελευταίες γερμανικές εκλογές», σημείωσε η Αναλένα Μπέρμποκ σε αυτή τη συνέντευξη, που μεταδόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Με τη ρωσική επιθετικότητα (στην Ουκρανία) και τη δραματική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δεν χρειαζόμαστε λιγότερη διπλωματία, αντίθετα, χρειαζόμαστε περισσότερη», είπε.

«Γι’ αυτό, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς (…) πρέπει να αφιερώσω όλη μου την ενέργεια στην αποστολή μου (ως Υπουργός Εξωτερικών) αντί να είμαι δεμένη με μια υποψηφιότητα για την καγκελαρία», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice

ΚΕΘΕΑ – Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων: 24ωρη απεργία

otavoice