OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι από μονάδες ψυχικής Υγείας και απεξάρτησης, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα αυτών των δομών.

Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του ΨΝΑ, το σωματείο του Δρομοκαΐτειου, ο Σύλλογος εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, η ΟΕΝΓΕ, εργαζόμενοι και μέλη από θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, εργαζόμενοι και απόφοιτοι από το 18 ΑΝΩ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης με το πανό του που γράφει «υπερασπιζόμαστε τη φιλοσοφία της πρόληψης, τα κέντρα πρόληψης και τις θέσεις εργασίας μας σε αυτά».

Επίσης, συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ΟΚΑΝΑ, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση, καθώς και εργαζόμενοι του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών που διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΕΚΕΨΥΕ. Ακόμη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, σωματεία Εργαζομένων από δημόσια νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το ΚΑΤ, το Θριάσιο, το Γ. Γεννηματά, ο Άγιος Σάββας, όπως και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων,

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ, Θωμάς Δημουλάς, προειδοποίησε με κλιμάκωση του αγώνα, Υπογράμμισε την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα μέσω του νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας ότι 4.700 είναι οι ιδιωτικές ψυχιατρικές κλίνες έναντι 900 δημοσίων.

Στηλίτευσε επίσης την προσπάθεια πριμοδότησης των ΜΚΟ. Ανέφερε το πρόσφατο παράδειγμα του οικοτροφείου που λειτούργησε για ένα χρόνο κι όταν έληξε η χρηματοδότηση οι ασθενείς οδηγήθηκαν πίσω στο ψυχιατρείο.

«Οι κατευθύνσεις αυτές μας οδηγούν 60 χρόνια πίσω με στόχο την ενίσχυση των ιδιωτών και συρρίκνωση των κρατικών δαπανών. Χρέος μας είναι η ζωή, όχι το ”πάμε κι όπου βγει”. Δεν είμαστε μόνοι, σήμερα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σε γενική απεργία, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους γιατί είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice