OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διάγγελμα Μπάιντεν: Τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της Δημοκρατίας

Σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό προχώρησε στις 3 τα ξημερώματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όπου αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ εξαιτίας της ανάγκης να «ενώσει το κόμμα» του, τους Δημοκρατικούς, καθώς και «το έθνος». «Το καλύτερο είναι να περάσει η σκυτάλη σε μια νέα γενιά, με νέες φωνές και νεότερους ανθρώπους» τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, έπειτα από σφοδρές πιέσεις κορυφαίων Δημοκρατικών να αποσυρθεί στον απόηχο του καταστροφικού ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε από το Οβάλ Γραφείο στην κρίσιμη καμπή μπροστά στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της Δημοκρατίας μας ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε «Ξέρετε, τις τελευταίες εβδομάδες μου έγινε σαφές ότι έπρεπε να ενώσω το κόμμα μου σε αυτή την κρίσιμη προσπάθεια. Πιστεύω ότι το ρεκόρ μου ως πρόεδρος, η ηγετική μου θέση στον κόσμο, το όραμά μου για το μέλλον της Αμερικής, όλα αυτά άξιζαν μια δεύτερη θητεία, αλλά τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της δημοκρατίας μας, και αυτό περιλαμβάνει την προσωπική φιλοδοξία.

»Έτσι αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσω μπροστά είναι να δώσω τη σκυτάλη σε μια νέα γενιά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενώσουμε το έθνος μας. Ξέρω ότι υπάρχει χρόνος και χώρος για μακρόχρονη εμπειρία στη δημόσια ζωή, αλλά υπάρχει επίσης χρόνος και χώρος για νέες φωνές, φρέσκες φωνές, ναι, νεότερες φωνές, και αυτός ο χρόνος και ο χώρος είναι τώρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο και πως έχει το ιερό καθήκον να αμυνθεί και να ενώσει τη χώρα. Όχι για τον εαυτό του αλλά για τους πολίτες, τις οικογένειές τους. “Οι αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα, θα απηχούν στις δεκαετίες που θα έρθουν” δήλωσε.

Τόνισε ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής του το ότι υπηρέτησε στο ύπατο αξίωμα.

Εξήρε την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, υπέρ της οποίας τάχθηκε ώστε να τον αντικαταστήσει στο ψηφοδέλτιο λίγη ώρα αφού ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την Κυριακή, διαβεβαιώνοντας πως πρόκειται για «έμπειρη», «ισχυρή», «σκληρή» πολιτικό.

Ο κ. Μπάιντεν τόνισε ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι «πιο δυνατές» από «οποιονδήποτε τύραννο», εξαπολύοντας επίθεση στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην προσπάθεια που γίνεται για την υποστήριξή της, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση έως τις 2 Αυγούστου

otavoice

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις εισαγωγής ανα επιστημονικό πεδίο

otavoice

Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης

otavoice

Πανελλήνιες 2024 – Βάσεις: Οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια

otavoice

Ροδιά Τυρνάβου: Ήρωας ο ιερέας του χωριού – Έσβησε την φωτιά πριν εξαπλωθεί

otavoice

ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι με covid-19 την τελευταία εβδομάδα – 788 εισαγωγές

otavoice