OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δραματική η κατάσταση στα χωριά της Β. Ηπείρου – Αναζωπυρώσεις από Κακκαβιά έως Αργυρόκαστρο

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φωτιές που μαίνονται εδώ και σχεδόν τέσσερις ημέρες σε μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, στα σύνορα με την Ελλάδα. Η κατάσταση είναι δραματική στη Δρόπολη, στο Αργυρόκαστρο, όπου απειλήθηκαν σπίτια, ενώ έχουν καεί δασικές εκτάσεις, καθώς και ο ιστορικός ναός της Αγίας Μαρίνας. Το γεγονός ότι η εικόνα σώθηκε, σημαίνει για τους κατοίκους ότι θα βρουν δύναμη να ξαναφτιάξουν το ναό αλλά και τα κατεστραμμένα σπίτια τους.

Όι δυνατοί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε μέτωπο 15 χιλιομέτρων από την Κακκαβιά ως το Αργυρόκαστρο, όπου και την ώρα του ρεπορτάζ διακρίνονταν εστίες, με αποτέλεσμα και πάλι οι κάτοικοι «να μην ξέρουν τι θα ξημερώσει».

Τέσσερις ημέρες διαρκεί η μάχη στα πύρινα μέτωπα ενώ συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ελλάδα.

Ένα άτομο συνελήφθη το πρωί της Τρίτης και αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για «εμπρησμό από πρόθεση», ενώ η εστία της φωτιάς βρισκότανι λίγα χιλιόμετρα νότια της τουριστικής πόλης του Αργυρόκαστρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, σε έναν μήνα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 17 προσώπων για εμπρησμούς από πρόθεση, την ώρα που κύμα καύσωνα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice

ΚΕΘΕΑ – Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων: 24ωρη απεργία

otavoice