OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιθέσεις κατά Τούρκων στη βόρεια Συρία, μετά το πογκρόμ κατά Σύρων στην Τουρκία

Πολλοί τουρκικοί δημοσιογραφικοί λογαριασμοί στο Χ μεταδίδουν ότι στην περιοχή Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας έχουν ξεσπάσει ταραχές εναντίον της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων που ελέγχουν την περιοχή από το 2016, και επιτέθηκαν κατά τουρκικών φορτηγών και δύο υποκαταστημάτων των τουρκικών ταχυδρομείων (ΡΤΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες του αντιπολιτευόμενου Halk TV, η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα της με τη Συρία.

Πρόσφατες ενδείξεις εν δυνάμει “επικείμενης συνεννόησης” μεταξύ Άγκυρας και του Άσαντ στη Δαμασκό εκτιμώνται ως «ένας από τους λόγους των επιθέσεων εναντίον της τουρκικής παρουσίας στην περιοχή».

Αφορμή ωστόσο στάθηκαν οι ταραχές που εξελίχθηκαν επί ώρες χτες νύχτα στην Καισάρεια της κεντρικής Τουρκίας με αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον Σύρων προσφύγων και περιουσιών τους, μετά την κυκλοφορία στην πόλη ότι Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά πεντάχρονο κορίτσι, με το οποίο κατά πληροφορίες έχει συγγενική σχέση.

Για τα χθεσινά επεισόδια, κατά τα οποία έγιναν άνω των 67 συλλήψεων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την αντιπολίτευση και «την ξενοφοβική ρητορική μίσους που καλλιεργεί εναντίον των προσφύγων».

ανταπόκριση από την Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης / ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

New York Times: Σκέψεις Μπάιντεν να αποσυρθεί – Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

otavoice

Παρέμβαση εισαγγελέα για το επεισόδιο Αυγενάκη – Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ

otavoice

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Γλυκά Νερά: Προκλήθηκε από πτώση drone

otavoice

Πυρκαγιά στον Υμηττό στα Γλυκά Νερά – Εκκένωση του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Αγ.Παρασκευή

otavoice

Δαμασκός: Η ειδική σύμβουλος του Ασάντ τραυματίστηκε σε τροχαίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

otavoice

Πορτογαλία: Το εθνικιστικό κόμμα Τσέγα προσχωρεί στη συμμαχία που προωθεί ο Όρμπαν

otavoice