OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εβδομάδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκκλήσεις να πέσουν οι τόνοι

Εκκλήσεις να πέσουν οι τόνοι απευθύνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των οργάνων του κόμματος μέσα στην εβδομάδα, που αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, μετά την αντιπαράθεση σε επίπεδο κορυφής. Την ίδια ώρα, σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό με την κατηγορία ότι δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τη δήθεν βελτίωση της κατάστασης της χώρας στον τομέα της διαφθοράς.

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Koc ανακηρύχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής τελετής αποφοίτησης του τουρκικού πανεπιστημίου. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ανακοίνωσε δημόσια την απόφασή του να παραιτηθεί από την πρώτη γραμμή της πολιτικής, μετά από 15 συναπτά έτη ως αρχηγός του κόμματός του. «Είναι μια απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω», σημείωσε.

«Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Έκκληση από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου να πέσουν οι τόνοι.

«Απαιτούνται ψυχραιμία από όλους μας και διάθεση για ουσιαστικό διάλογο στα όργανα του κόμματος. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα που θα θέσει η ηγεσία, αλλά και εκείνα που θα θέσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά.

Ο Γιάννης Βουλγαράκης σημείωσε το εξής: «Εξωκομματικά συμφέροντα, συμφέροντα συγκεκριμένα που σχετίζονται οικονομικά και μιντιακά, θέλανε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ήθελαν το τέλος του Στέφανου Κανελλάκη και γι’ αυτό και απεργάζονται διάφορα σενάρια.

Εγώ αυτό που θα πω ως μήνυμα προς τους ψηφοφόρους μας, τα μέλη μας, τους συντρόφους μας, είναι το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έρχεται από πολύ μακριά και θα συνεχίσει».

Στις συνεδριάσεις των οργάνων Πέμπτη και Κυριακή αναμένεται να μεταφερθούν οι έντονες αντιπαραθέσεις των ημερών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δυστυχώς ως πρόεδρος του κόμματος από το 2019 και μετά, δεν προχώρησε στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος είχε εξαγγείλει» υπογράμμισε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Με την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη νομίζω ότι θα δοθεί η δυνατότητα και στους δύο πολιτικούς άνδρες να συζητήσουν και να κατευναστούν, αν θέλετε, οι όποιες ακμές έχουν διαμορφωθεί αναμφίβολα».

Το μήνυμα των πολιτών, υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ φυγή προς τα εμπρός ζήτησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Είναι απορίας άξιο το πώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πανηγυρίζει για τη δήθεν βελτίωση της κατάστασης της χώρας στον τομέα της διαφθοράς», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτακή.

«Όταν 16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας σε οικόπεδο ιδιώτη ή όταν καλούνται από τη Δικαιοσύνη οι πρώτοι ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών μετά από 25 μήνες».

Σε ό, τι αφορά τις πυρκαγιές, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του τώρα, τόνισε ακόμη η Κουμουνδούρου.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Πυρκαγιά στον Υμηττό στα Γλυκά Νερά – Εκκένωση του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Αγ.Παρασκευή

otavoice

Δαμασκός: Η ειδική σύμβουλος του Ασάντ τραυματίστηκε σε τροχαίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

otavoice

Πορτογαλία: Το εθνικιστικό κόμμα Τσέγα προσχωρεί στη συμμαχία που προωθεί ο Όρμπαν

otavoice

Βρετανικές εκλογές: Τα σημεία κλειδιά, οι δημοσκοπήσεις και η «κόκκινη» γραμμή

otavoice

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη Μύκονο των Ανθρωποκτονιών – Στο «μικροσκόπιο» 15 υποθέσεις

otavoice

Ινδία: Στους 121 οι νεκροί από το ποδοπάτημα σε συνάθροιση Ινδουιστών

otavoice