OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά εκκενώνονται Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές- Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό

Μεγάλη δασική φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί και 11 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Κριεζά και Πετριές, αλλά με νότια κατεύθυνση από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 4 με ριπές 7 μποφόρ.

(Eviathema.gr / EUROKINISSI)

Iσχυροί άνεμοι μάλιστα δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου.

Επομένως, η φωτιά κινείται προς αγροτικές εκτάσεις και όχι μέσα στους οικισμούς επί του παρόντος. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της εγγύτητας με οικισμού έχουν εκδοθεί συνολικά τέσσερα μηνύματα από το «112» εκ των οποίων ένα για ετοιμότητα των κατοίκων στις Πετριές και τα υπόλοιπα για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος, από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια και από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

Για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στάλθηκε μήνυμα και από το 112.

Ειδικότερα, δίνεται οδηγία για απομάκρυνση:

  • από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος
  • από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
  • από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους

 Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 36 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και Μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

 Μεταβαίνουν επίσης ακτοπλοϊκώς στις 17:00 από Αγία Μαρίνα, 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα.

 

 Οι κλειστοί δρόμοι

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Πηγή Φωτό:  Πυρκαγιά Ενημέρωση

Σχετικά Άρθρα

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης

otavoice

Γορτυνία: Πυρκαγιά στην περιοχή Κακουραίικα – Μήνυμα του 112

otavoice

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα

otavoice

Υπ. Πολιτισμού: Έτος Μίκη Θεοδωράκη το 2025

otavoice

Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών σε έξι περιοχές

otavoice

Η ΕΕ μετέφερε 1.5 δισ. ευρώ από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία

otavoice