OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε σήμερα να δρομολογήσει αμυντικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης μιας ευρωπαϊκής αεροπορικής ασπίδας και υποσχέθηκε να μην ανατρέψει πράσινες πολιτικές, εάν κερδίσει μια δεύτερη πενταετή θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ένα έγγραφο 31 σελίδων που περιγράφει το όραμά της, η ίδια δεσμεύτηκε να προτείνει νέες πολιτικές για το κλίμα και να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας «πραγματικής ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης».

«Θα προτείνουμε μια σειρά από αμυντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ξεκινώντας με μια ευρωπαϊκή αεροπορική ασπίδα και την άμυνα στον κυβερνοχώρο», αναφέρεται στο δημοσιευμένο έγγραφο.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν κριθεί οριστικά εάν θα παραμείνει στη θέση της προέδρου της Κομισιόν για δεύτερη θητεία. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει τον αριθμό των 361 ψήφων που χρειάζεται, αλλά επειδή όπως λέει ευρωπαϊκή πηγή, μιλάμε για ανθρώπους και όχι για μηχανές, τα μαθηματικά και η αριθμητική δεν αρκούν.

Βέβαια, εάν κάτι πάει στραβά και δεν εκλεγεί, όπως αναφέρουν κύκλοι το ΕΛΚ, τότε παύει να ισχύει και η συμφωνία για την προεδρία του Συμβουλίου από τον Πορτογάλο Κόστα, αλλά και για την ύπατη εκπρόσωπο Κάλας.

Επίσης, η Ευρώπη μπαίνει σε νέες περιπέτειες με την αναζήτηση νέου προσώπου εντός ενός μήνα, νέα Σύνοδο Κορυφής, νέα ακρόαση και το χειρότερο ένα ακυβέρνητο καράβι.

Πηγή: Reuters, ertnews.gr
(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Κιρ Στάρμερ και Σάιμον Χάρις δεσμεύτηκαν να «αναθερμάνουν» τη συνεργασία των χωρών τους

otavoice

Νάνσι Πελόσι σε Μπάιντεν: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ

otavoice

Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς – Μέτρα προστασίας για εργαζομένους

otavoice