OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση έως τις 2 Αυγούστου

Οι φορολογικές δηλώσεις παίρνουν μικρή παράταση, έως τις 2 Αυγούστου, προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να υποβληθούν από τους φορολογούμενους, έγινε γνωστό νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (25/7).

Αναφερόμενος στο ζήτημα των φορολογικών δηλώσεων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ, προανήγγειλε ότι από του χρόνου ο στόχος είναι οι φορολογικές δηλώσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο και να ολοκληρώνονται τον Ιούνιο.

«Όμως, οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει εντός του πρώτου διμήνου να έχουν αναρτήσει τα απαραίτητα παραστατικά, διαφορετικά θα υπάρξουν μεγάλες κυρώσεις για αυτούς».

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε συζητηθεί στη συνάντηση του υπουργού με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τις προηγούμενες ημέρες. Βασικός στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει:

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης – λήξης, από την 1η Μαρτίου μέχρι την 30η Ιουνίου κάθε έτους.

Να έχουν δοθεί οι απαιτούμενες οδηγίες, να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να είναι σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Να καταλογίζονται ευθύνες για τυχόν λάθη ή καθυστερήσεις, που οφείλονται στον κάθε υπεύθυνο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό.

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί είναι 5,5 εκατ. σε σύνολο περίπου 6,5 εκατ. που θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία μέχρι την Παρασκευή.

Δηλαδή μέσα σε 5 ημέρες θα πρέπει να υποβληθούν 1 εκατ. δηλώσεις. Για να επιτευχθεί ο στόχος θα χρειαστεί να υποβάλλονται 200.000 δηλώσεις ημερησίως.

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις εισαγωγής ανα επιστημονικό πεδίο

otavoice

Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης

otavoice

Πανελλήνιες 2024 – Βάσεις: Οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια

otavoice

Ροδιά Τυρνάβου: Ήρωας ο ιερέας του χωριού – Έσβησε την φωτιά πριν εξαπλωθεί

otavoice

ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι με covid-19 την τελευταία εβδομάδα – 788 εισαγωγές

otavoice

Αγωνία τέλος! Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

otavoice