OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για την ασφάλειά της μετά τις αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλειά της ως απάντηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, σύμφωνα με την EFE.

«Μέτρα αντίδρασης θα αναπτυχθούν από τις πολιτικοστρατιωτικές αρχές (…) Πιστεύω ότι θα γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί η ασφάλειά μας», επέμεινε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Ρουντένκο διαβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας δεν θα συμβάλουν σε «κάτι καλό», καθώς στοχεύουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα στις συνομιλίες με το Κίεβο τον Μάρτιο του 2022, ανέφερε ότι νέες επαφές με την Ουκρανία θα είναι δυνατές όταν η χώρα «θα προετοιμαστεί και θα υιοθετήσει μια ρεαλιστική θέση».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου, ότι η μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και δωρήθηκαν από τη Δανία και την Ολλανδία, «θα πετάξουν στους ουρανούς της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι», ένα μήνυμα στο οποίο απάντησε γρήγορα ο Ουκρανός πρόεδρος, ευχαριστώντας στον λογαριασμό του την πλατφόρμα Χ.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία θα θεωρηθεί πρόκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από το εάν τα αεροπλάνα έχουν ή όχι την ικανότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice

ΚΕΘΕΑ – Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων: 24ωρη απεργία

otavoice