OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ: Σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς τώρα, θα ήταν χαστούκι για τον Τραμπ και νίκη για τον Μπάιντεν

Το Ισραηλινό Channel 13 ανέφερε από πηγές ότι ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ ζήτησε να αναβληθεί η σύναψη της συμφωνίας για τους ομήρους για μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Είπε σε μια υπουργική συνάντηση ότι η σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς τώρα θα ήταν ένα χαστούκι για τον Τραμπ και μια νίκη για τον Μπάιντεν.

Την Πέμπτη, ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ εισέβαλε στο τέμενος Al-Aqsa και είπε: «Ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου δεν πρέπει να παραδοθεί σε καμία συμφωνία για την επιστροφή των κρατουμένων».

Και συνέχισε: «Πρέπει να ασκηθεί περισσότερη στρατιωτική πίεση στη Γάζα και η παροχή καυσίμων σε αυτήν πρέπει να σταματήσει για πάντα».

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, η Ισραηλινή Ραδιοφωνική Αρχή είπε ότι χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ και απαιτούν από τον Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία πριν ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ισραηλινός ιστότοπος Walla ανέφερε από πηγές ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ προειδοποίησε τον Νετανιάχου ότι ο έλεγχος των αξόνων Netzarim και Philadelphia δεν πρέπει να αποτύχει στη συμφωνία ανταλλαγής.

Ισραηλινή αντιπροσωπεία έφτασε στην Αίγυπτο για να συνεχίσει τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Η Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι οι διαμεσολαβητές αναμένουν απάντηση από το Ισραήλ σχετικά με την επιστροφή των Παλαιστινίων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και την απόσυρση από τον άξονα της Φιλαδέλφειας και το πέρασμα της Ράφα.

Η Haaretz επικαλέστηκε τον επικεφαλής της Μοσάντ ότι είπε ότι η επιμονή του Νετανιάχου σε νέα σημεία στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς μπορεί να ανατρέψει τη συμφωνία.

Πηγή: skynewsarabia, ertnews.gr.,(Photo by AFPTV / AFP)
Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Σχετικά Άρθρα

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice

Μαζική κατάρρευση ψηφιακών συστημάτων στην Αυστραλία

otavoice