OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης μέρους της Χαν Γιουνίς για να επέμβει

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της πόλης Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζεται να «επιχειρήσει δραστικά» κατά νέας ρίψης ρουκετών και δραστηριότητας μαχητών από την περιοχή, η οποία είχε οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη.

 

Για να επιτραπεί αυτό, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι προσαρμόζει τα σύνορα ανθρωπιστικής ζώνης προκειμένου να κρατήσει τον άμαχο πληθυσμό μακριά από περιοχές μάχης.

Την ίδια ώρα από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα θα επιστρέψει στις συνομιλίες που βρισκόταν σε εξέλιξη και κάποια στιγμή διακόπηκαν για να επιτευχθεί μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

Αναμενόμενη αυτή η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο λίγες ώρες πριν αναχωρήσει ο Νετανιάχου για την Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Τζο Μπάιντεν και να απευθυνθεί στο Κογκρέσο. Όλα αυτά εν μέσω των συνεχιζόμενων και εντεινόμενων πιέσεων που δέχεται η ισραηλινή πλευρά να δώσει το πράσινο φως σε μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Παράλληλα, έγινε σκληρή φραστική επίθεση από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών κατά της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν παρέχει όπλα και χρήματα στη Χαμάς και υποστηρίζει την τρομοκρατία αλλά και το Ιράν.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους

otavoice

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία – «Καμπανάκι» για τα αποθέματα νερού στην Αττική

otavoice

Πυρκαγιά στη Βρυσιά Ρόδου – Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

otavoice

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice

Πυρκαγιά στο Συκάμινο Ωρωπού – Βελτιωμένη η κατάσταση, μικρές διάσπαρτες εστίες

otavoice

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι εντάσσονται στην επιδότηση ενοικίου – Τα κριτήρια για συμμετοχή

otavoice