OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

O καιρός: Εξασθενεί το μελτέμι – Παραμένουν στα ύψη οι θερμοκρασίες

Από σήμερα το μελτέμι εξασθενεί, οι υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν και θα διατηρηθούν για αρκετές ημέρες ακόμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι θερμοκρασίες είναι 6 με 9 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για μέσα Ιουλίου στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας αλλά και του Ιονίου.

Σήμερα οι πιο δροσερές περιοχές της χώρας θα είναι οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη το θερμόμετρο εκεί θα δείξει 31-32 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία σταθερά και σήμερα θα φτάνει τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Πιθανόν την Κυριακή στα δυτικά το θερμόμετρο να φτάσει και τους 42 βαθμούς.

Σήμερα και το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι και μόνο στα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Από τη Δευτέρα και έως την Τετάρτη το μελτέμι θα ενισχυθεί ξανά στα 7 μποφόρ. θα φτάνει και πάλι μέχρι τα ανατολικά της Αττικής και την Εύβοια.

Και η νέα εβδομάδα προβλέπεται το ίδιο ζεστή, ίσως από τα μέσα της εβδομάδας να ανέβει μάλιστα ακόμη λίγο ο υδράργυρος. Ουσιαστική έξοδος από τις υψηλές θερμοκρασίες δεν προβλέπεται πριν από τις 24 Ιουλίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Σχετικά Άρθρα

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα

otavoice

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης, μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα

otavoice