OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή. Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στην πόλη Εϊλάτ του νότιου Ισραήλ, που βρίσκεται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια το πρωί, μία ημέρα αφότου ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης.

Σημειώνεται ότι οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με πολλαπλούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η αντιαεροπορική του άμυνα αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους που είχε εκτοξευθεί από την Υεμένη.

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι, στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 87 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Masirah, επικαλούμενος το υπουργείο Υγείας της Υεμένης. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί «σοβαρά εγκαύματα».

Μετά τα πλήγματα ακολούθησαν φωτιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και σε διυλιστήρια που βρίσκονται κοντά στο. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης, υπάρχουν νεκροί, χωρίς να προσδιορίζουν τον αριθμό τους.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ έπληξε τους Χούθι για να στείλει ένα μήνυμα αφού σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη.

«Η φωτιά που καίει αυτή τη στιγμή στη Χοντέιντα είναι ορατή σε όλη τη Μέση Ανατολή και η σημασία είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του. «Οι Χούθι μας επιτέθηκαν πάνω από 200 φορές. Την πρώτη φορά που σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη, τους βομβαρδίσαμε. Και θα το κάνουμε αυτό σε οποιοδήποτε μέρος μπορεί αυτό να χρειαστεί».

Ένας αξιωματούχος των ανταρτών προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει το τίμημα» για τα σημερινά πλήγματα. «Η σιωνιστική οντότητα θα πληρώσει το τίμημα για τη στόχευση μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων και θα απαντήσουμε στην κλιμάκωση με κλιμάκωση», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλ Μπουχαΐτι, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούθι.

Χθες Παρασκευή τις πρώτες πρωινές ώρες ένα ιρανικής κατασκευής drone μεγάλου βεληνεκούς έπληξε το κέντρο του Τελ Αβίβ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ελαφρά άλλοι τέσσερις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Οι Χούθι ανέλαβαν με την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EΡΤΝews

Σχετικά Άρθρα

Μαίνονται οι μάχες στο Κουρσκ, 130.000 οι εκτοπισμένοι – Προελαύνουν οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία

otavoice

Το Ισραήλ σφυροκοπά την κεντρική και νότια Γάζα – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Πολάκης – Αποχώρησε από την ΠΓ η ομάδα των «87»

otavoice

Πούτιν: Η Ουκρανία προσπάθησε να πλήξει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Κουρσκ

otavoice

Νέα διάσωση μεταναστών στη Γαύδο – Αποβιβάστηκαν 57 άτομα

otavoice

Ρωσία: Aνακοίνωσε ότι απέτρεψε απόπειρα ουκρανικής διείσδυσης στην περιφέρεια Μπριάνσκ

otavoice