OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι Λονδρέζοι γυρίζουν την πλάτη στον Σούνακ

Με ολικό αφανισμό απειλούνται οι Συντηρητικοί, στο Λονδίνο, στις γενικές εκλογές της Πέμπτης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις. Μια νέα έρευνα από την Savanta για την εφημερίδα Telegraph, δείχνει ότι οι Εργατικοί προηγούνται κατά 30 μονάδες, με το 49% των κατοίκων της πρωτεύουσας να προτίθεται να τους ψηφίσει, αν και η υποστήριξη προς αυτούς έχει μειωθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 19%, μείωση τριών μονάδων, ενώ το Reform UK είναι στο 11%, αύξηση τριών μονάδων. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 10%, οι Πράσινοι 6% και άλλοι υποψήφιοι 5%. Αυτή τη στιγμή, οι Συντηρητικοί έχουν 20 έδρες στην πρωτεύουσα, αλλά η δημοσκόπηση δείχνει ότι αυτός ο αριθμός θα μειωθεί σημαντικά.

Ο Κρις Χόπκινς, διευθυντής πολιτικής έρευνας της Savanta, δήλωσε: “Η έρευνά μας δείχνει ότι οι Συντηρητικοί είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλείς στην πρωτεύουσα, χάνοντας ψήφους προς το Reform UK και αντιμετωπίζοντας απειλές τόσο από τους Εργατικούς όσο και από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Οι Λονδρέζοι εμπιστεύονται περισσότερο τους Εργατικούς σε όλα τα θέματα πολιτικής που τους ενδιαφέρουν, από τη στέγαση μέχρι το κόστος ζωής. Αυτό πιθανότατα θα είναι το κίνητρο των Λονδρέζων την ημέρα των εκλογών, με την έρευνά μας να δείχνει επίσης ότι επιθυμούν τη συνεργασία μεταξύ του Δημάρχου του Λονδίνου και της εθνικής κυβέρνησης.”

Καθώς ο χρόνος μέτρα αντίστροφα, ο Στάρμερ τονίζει την αναγκαιότητα της ψήφου για την επίτευξη αλλαγής, το «καλοκαίρι της αλλαγής», ενώ ο Σούνακ καλεί τους ψηφοφόρους να αποτρέψουν την ανάληψη της εξουσίας από το Εργατικό Κόμμα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Γλυκά Νερά: Προκλήθηκε από πτώση drone

otavoice

Πυρκαγιά στον Υμηττό στα Γλυκά Νερά – Εκκένωση του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Αγ.Παρασκευή

otavoice

Δαμασκός: Η ειδική σύμβουλος του Ασάντ τραυματίστηκε σε τροχαίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

otavoice

Πορτογαλία: Το εθνικιστικό κόμμα Τσέγα προσχωρεί στη συμμαχία που προωθεί ο Όρμπαν

otavoice

Βρετανικές εκλογές: Τα σημεία κλειδιά, οι δημοσκοπήσεις και η «κόκκινη» γραμμή

otavoice

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη Μύκονο των Ανθρωποκτονιών – Στο «μικροσκόπιο» 15 υποθέσεις

otavoice