OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

Το Ισραήλ απέρριψε την Τρίτη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Πεκίνο μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών φατριών Χαμάς και Φατάχ για κοινή μεταπολεμική διακυβέρνηση των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό δεν θα συμβεί, γιατί η Χαμάς θα συντριβεί και ο Αμπάς (ηγέτης της Φατάχ Μαχμούντ Αμπάς) θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς, η χώρα του οποίου κατέχει τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ από το 1967 και κάνει μια καταστροφική επίθεση στη Γάζα ως απάντηση σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Αντί να απορρίψει την τρομοκρατία, ο Μαχμούντ Αμπάς αγκαλιάζει τους δολοφόνους και τους βιαστές της Χαμάς», πρόσθεσε ο Κατς.

Ο Αμπάς είναι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία εδρεύει στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να καταστρέψει τη Χαμάς και αρνείται να σταματήσει την επίθεσή του στη Γάζα πριν διαλύσει το ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο κατέλαβε την εξουσία στη Γάζα το 2007, δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από τα εδάφη που κατείχε για 38 χρόνια.

Στο Πεκίνο, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με 14 παλαιστινιακές φατρίες, συμπεριλαμβανομένης της Φατάχ, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γι, προβλέπει τη δημιουργία μιας «προσωρινής κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης». Το κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται σε μια «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τη συμφωνία των παλαιστινιακών φατριών», η οποία «θα ασκήσει την εξουσία και τις εξουσίες της σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη» – τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τη Δυτική Όχθη και την Ανατολή Ιερουσαλήμ.

Αυτά τα εδάφη θα αποτελούσαν το κράτος στο οποίο φιλοδοξούν οι Παλαιστίνιοι και το οποίο απορρίπτεται από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα κατά της δημιουργίας ενός τέτοιου κράτους.

Ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, είπε ότι η εμπλοκή της Κίνας κατέστησε δυνατή την «αντιμετώπιση της πολιτικής» των Ηνωμένων Πολιτειών, του κύριου συμμάχου του Ισραήλ και στρατιωτικού υποστηρικτή.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice

Μπαχ: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας, θα ζήσουμε αξέχαστες Ολυμπιακές στιγμές»

otavoice

Απόψε η δεξίωση στο Προεδρικό, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

otavoice