OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρόσκαιρη ανάσα δροσιάς με ισχυρό μελτέμι – Πότε έρχονται ξανά 40άρια

Πρόσκαιρη υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται για σήμερα Τετάρτη (31/7), σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Το μελτέμι θα πνέει με ένταση που θα φτάνει τα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ωστόσο, από την Παρασκευή προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας, που το Σαββατοκύριακο θα φτάσει για άλλη μια φορά στα επίπεδα των 40 βαθμών τοπικά στα ηπειρωτικά. Παράλληλα θα ενισχυθεί και η αστάθεια, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, και το μεσημέρι – απόγευμα στην Πελοπόννησο, όπου πιθανώς να βρέξει πολύ τοπικά και πρόσκαιρα, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο έως 7 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 34 με 36 και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τοπικά 37 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Σχετικά Άρθρα

Δολοφονία Χανίγια: Φόβος γενίκευσης της σύρραξης στη Μ. Ανατολή

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και πέντε Περιφέρειες – Ο χάρτης πρόβλεψης

otavoice

Ιράκ: Εκρήξεις σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης – Τέσσερις νεκροί

otavoice

Βρετανία: 39 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές στο Σάουθπορτ μετά τη δολοφονία των τριών κοριτσιών

otavoice

Βενεζουέλα: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δηλώνουν νικητές στις εκλογές – Κλιμάκωση βίας με 11 νεκρούς

otavoice

ΥΠΕΞ Ιράν: Το αίμα του Ισμαήλ Χανίγια δεν θα πάει χαμένο

otavoice