OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:01 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 59χλμ νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 17,2χλμ.

Μλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε ότι «η δόνηση έγινε 60 χιλιόμετρα από την ακτή, από τα Χανιά, είναι σε υποθαλάσσια περιοχή και το βάθος ξεπερνά τα χιλιόμετρα, χαρακτηρίζεται επιφανειακό, αλλά για αυτούς τους λόγους δε νομίζω να έχουμε ζημιές αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε είναι ισχυρό το μέγεθος και τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσαμε μία έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα οπότε εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά όπως σας εξήγησα είναι αρκετά μακριά, σε υποθαλάσσια περιοχή, σε ένα σχετικό βάθος οπότε αυτά τα δύο αποσβένουν την ενέργεια.

«Επειδή βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τα προληπτικά μέτρα προστασίας να τηρούμε και πάνω από όλα όχι πανικός Όπως σας εξήγησα υπήρχε μια μικροσεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες, ελπίζω να έχει εκδηλωθεί με το 5,3» τόνισε ακόμα ο κ. Χουλιάρας ενώ σημείωσε ότι είναι συνηθισμένο μέγεθος για την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

ΕΕ: Η Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν ΙΙ» και η πίτα των Επιτρόπων

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

otavoice

Πόση ώρα μπορεί να περνά το παιδί μπροστά στην οθόνη

otavoice

Αποκαλύψεις για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

otavoice

Τραμπ από το Μίσιγκαν: «Δέχθηκα μια σφαίρα για τη δημοκρατία»

otavoice

Μπανγκλαντές: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

otavoice