OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

Ένας σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έγινε αισθητός την Πέμπτη στις νότιες περιοχές της Τάκνα και της Αρεκίπα, στο Περού. Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός καταγράφηκε στις 20:50 τοπική ώρα (1:50 GMT την Παρασκευή) με επίκεντρο 542 χιλιόμετρα νότια της Tacna, στα σύνορα με τη Χιλή.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή απώλειες σε αυτές τις περιοχές, αν και οι κάτοικοι δήλωσαν, στα κοινωνικά δίκτυα, ότι έγιναν αισθητές και στην Αρεκίπα, μια περιοχή γειτονική της Τάκνα και με μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων.


Από την πλευρά της, η Πολιτική Άμυνα ανέφερε στα κοινωνικά της δίκτυα ότι ο σεισμός έγινε αντιληπτός ως ήπιος από τον πληθυσμό και ότι η παρακολούθηση συνεχίζεται σε ευάλωτες περιοχές αυτής της περιοχής του Περού.

Το Περού βρίσκεται σε μια περιοχή γνωστή ως Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, καθώς συγκεντρώνει περισσότερο από το 80% της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), ο κύριος σεισμός είχε μέγεθος 7,3 Ρίχτερ και το επίκεντρό του καταγράφηκε κοντά στο San Pedro de Atacama, στη Χιλή.
Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε σε βάθος 126 χιλιομέτρων, σημειώθηκε στη 1:50 ώρα GMT, αναφέρει το USGS.

Σχετικά Άρθρα

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice

Μαζική κατάρρευση ψηφιακών συστημάτων στην Αυστραλία

otavoice

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής κήρυξε το Τελ Αβίβ ο δήμαρχός του

otavoice