OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

Oι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη (18/7) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Λόγω του παρατεταμένου καύσωνα έκτακτα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν έως και την Παρασκευή. Η παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική μεταξύ 12:00 -17:00, ενώ προβλέπεται -όπου είναι εφικτό-, η τηλεργασία για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και εργάζονται στον Δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Αν και θα συνεχιστεί το ισχυρό μελτέμι και τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο, λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Παρασκευή τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα και η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση. Λίγο ακόμα θα υποχωρήσει το Σάββατο και την Κυριακή όμως και πάλι θα είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα , ενδεικτικά στην Αθήνα και πάνω από 38ο.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και λίγες μπόρες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς. Χαμηλότερες θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Oι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 30 έως 39 με 40 βαθμούς στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία ανά περιοχή

Σύμφωνα με την την Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσιας:

Α. στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και

Β. σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει
Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου και αύριο Πέμπτη θα είναι οι πιο ζεστές μέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα και αύριο Πέμπτη (18/7) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.

β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (19/7) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή μετά το μεσημέρι και μέχρι και το απόγευμα στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν φαινόμενα αστάθειας.

Σχετικά Άρθρα

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice