OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τοπικές καταιγίδες κυρίως σε Μακεδονία και Θεσσαλία – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Και την Τετάρτη δεν θα λείψουν οι τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη ενώ και πάλι καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Την Παρασκευή πλέον η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Το Σαββατοκύριακο λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει όχι όμως κάτι σημαντικό, για παράδειγμα στη δυτική Ελλάδα μπορεί ξανά να έχουμε 37 με 38 βαθμούς. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα φυσά δυνατά , έως 7 μποφόρ και ο καιρός αναμένεται αίθριος καλοκαιρινός.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα οπότε πιθανώς στα βουνά στα δυτικά και βόρεια να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς στο κέντρο της πόλης

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.. Οι άνεμοι ασθενείς, τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Σχετικά Άρθρα

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice

Μπαχ: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας, θα ζήσουμε αξέχαστες Ολυμπιακές στιγμές»

otavoice

Απόψε η δεξίωση στο Προεδρικό, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

otavoice

Μελανσόν: Ο Μακρόν αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

otavoice

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice