OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανία: 39 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές στο Σάουθπορτ μετά τη δολοφονία των τριών κοριτσιών

Τριάντα εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από ταραχές που ξέσπασαν στο Σάουθπορτ, λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή ολονυκτίας στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης με μαχαίρι, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία παιδιά, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Βορειοδυτικής Ευρώπης.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Merseyside δήλωσε ότι οκτώ αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων κατάγματα, εκδορές και διάσειση.

Ένας αστυνομικός έπεσε αναίσθητος και κάποιοι που υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Τρεις αστυνομικοί σκύλοι τραυματίστηκαν επίσης, με δύο από αυτούς να τους επιτίθενται τούβλα.

Η αναταραχή, στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, πιστεύεται ότι συμμετείχαν υποστηρικτές της English Defence League, ξεκίνησε μόλις λίγους δρόμους μακριά από την τοποθεσία της ολονυχτίας, κοντά σε ένα τζαμί στην οδό St Luke’s Road στο Σάουθπορτ.

Οι εμπλεκόμενοι πέταξαν τούβλα στο τζαμί, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε ένα τοπικό ψιλικατζίδικο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συνολικά, 27 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 12 έλαβαν περίθαλψη και πήραν εξιτήριο στον τόπο του συμβάντος, ανέφερε η υπηρεσία ασθενοφόρων.

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα

Δολοφονία Χανίγια: Φόβος γενίκευσης της σύρραξης στη Μ. Ανατολή

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και πέντε Περιφέρειες – Ο χάρτης πρόβλεψης

otavoice

Ιράκ: Εκρήξεις σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης – Τέσσερις νεκροί

otavoice

Βενεζουέλα: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δηλώνουν νικητές στις εκλογές – Κλιμάκωση βίας με 11 νεκρούς

otavoice

Πρόσκαιρη ανάσα δροσιάς με ισχυρό μελτέμι – Πότε έρχονται ξανά 40άρια

otavoice

ΥΠΕΞ Ιράν: Το αίμα του Ισμαήλ Χανίγια δεν θα πάει χαμένο

otavoice