OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Παιδιά και έφηβοι 12-18 ετών από διαφορετικές περιοχές της χώρας βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, όπου τις επόμενες μέρες επτά μέρες θα συμμετέχουν στο Bootcamp προετοιμασίας για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

120 παιδιά με αγάπη και πολύχρονη ενασχόληση με τις επιστήμες και την τεχνολογία έχουν επιλεγεί για να λάβουν μέρος στις διαγωνιστικές διαδικασίες, από τις οποίες θα προκύψει η πενταμελής Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής.

Τα παιδιά του FIRST® GLOBAL Challenge θα γίνουν οι αυριανοί επιστήμονες, που θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη. Ξέρουν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Το FIRST® GLOBAL Challenge καλλιεργεί τη διαπολιτισμική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μαθητών σε όλο τον κόσμο. Στη φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 27 -29 Σεπτεμβρίου οι εθνικές ομάδες ρομποτικής θα κληθούν να δώσουν λύσεις, που αφορούν στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου/ ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

otavoice

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice