OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι, στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι Al-Masirah αρχικά ανέφερε, ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις, αλλά αργότερα διέγραψε την αναφορά αυτή στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Μετά τα πλήγματα ακολούθησαν φωτιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και σε διυλιστήρια που βρίσκονται κοντά στοΣύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης, υπάρχουν νεκροί, χωρίς να προσδιορίζουν τον αριθμό τους.

Πριν από δύο μέρες οι Χούθι χτύπησαν το Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 10 και το Ισραήλ είχε υποσχεθεί ότι θα πάρει εκδίκηση για αυτό το χτύπημα.

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice

ΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαψεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς Ερντογάν

otavoice