OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 3 νεκροί, επλήγησαν υποδομές

Μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών δέχτηκε η Ουκρανία τις τελευταίες ώρες. Έκρήξεις ακούστηκαν πάνω από το Κίεβο. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ αναφέρθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση, σε τμήματα της πρωτεύουσας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΕΡΤΝews, Κώστας Ονισένκο, αυτή τη στιγμή μεγάλο τμήμα του Κιέβου και άλλες περιοχές στην Ουκρανία παραμένουν χωρίς ρεύμα. Κατ’ επέκταση παραμένουν και χωρίς νερό και σε ορισμένες περιοχές και χωρίς τηλεπικοινωνίες που εξαρτώνται από την παροχή ρεύματος.

Σήμερα από τις 7 η ώρα το πρωί σημειώθηκε μία από τις ισχυρότερες πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων κατά ουκρανικών στόχων. Νωρίτερα είχε προηγηθεί επίθεση που κράτησε αρκετές ώρες με drones, η οποία, όπως εκτιμούν οι Ουκρανοί, είχε ως στόχο να δοκιμάσει την ουκρανική αεράμυνα.

Δεκαπέντε περιφέρειες της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και η ρωτεύουσα, επλήγησαν από τους πυραύλους. Επλήγησαν κυρίως στόχοι κρίσιμων υποδομών και ενεργειακοί στόχοι. Οι εκρήξεις ήταν τρομερές και από τους πυραύλους των Ρώσων, αλλά και από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, η οποία δούλευε πάνω από την πόλη.

Εκατομμύρια άνθρωποι ουσιαστικά κατέβηκαν στα καταφύγια, σταθμοί του μετρό μετατράπηκαν σε υπόγεια καταφύγια προκειμένου οι άνθρωποι να προφυλαχτούν από τις εκρήξεις και ενδεχομένως από τα θραύσματα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει καθεστώς επιφυλακής στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές ενώ υπάρχουν χτυπήματα σε πολιτικούς στόχους, μη στρατιωτικούς όπως σε πολυκατοικίες,

Ανταπόκριση: Κώστας Ονισένκο / ertnews,gr

Σχετικά Άρθρα

NASA: Οι δύο αστροναύτες θα επιστρέψουν στη Γη με διαστημικό σκάφος της SpaceX

otavoice

Παραολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» – Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ

otavoice

Αποδοκίμασαν τον Εθνικό μας Ύμνο οι σλαβοσκοπιανοί σφετεριστές των Μακεδόνων

otavoice

Φοροεπιδρομή και “φρένο” στις κρατικές δαπάνες εκτόξευσαν το πρωτογενές πλεόνασμα στα 5,6 δις

otavoice

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

otavoice

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση «τρομοκρατών»

otavoice