OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιδείνωση καιρού: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, αναφέρεται στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

  1. Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

  1. Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.
  2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Ισχυρές καταιγίδες έως το Σάββατο

Έως το Σάββατο θα μας επηρεάζει η έντονη αστάθεια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Από τις μπόρες θα επηρεαστούν κυρίως οι ηπειρωτικές περιοχές, πρόσκαιρα και το Ιόνιο, η Εύβοια και οι Σποράδες, πιθανώς και η ορεινή Κρήτη. Και στην Αττική δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές κυρίως το διήμερο Παρασκευή –  Σάββατο, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σε Ιόνιο, ηπειρωτικά, πρόσκαιρα και σε Εύβοια, Σποράδες και ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η  θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές μπόρες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες ισχυρές, σε Ιόνιο, ηπειρωτικά, Εύβοια, Σποράδες και Κρήτη. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Σχετικά Άρθρα

Κάμαλα Χάρις: Η Αμερική είναι έτοιμη να «γυρίσει τη σελίδα» του Τραμπ

otavoice

Ο ΟΗΕ αξιώνει τον «άμεσο» τερματισμό της επιχείρησης του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

otavoice

Bίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο «Sounion»

otavoice

Εικόνες σοκ! – «Θάλασσα» νεκρών ψαριών στον χείμαρρο του Ξηριά (βίντεο)

otavoice

Ουκρανία: Επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός F-16 και τον θάνατο του πιλότου

otavoice

Μακρόν και Στάρμερ συζήτησαν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

otavoice