OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιθέσεις με drones από την Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Εχθροπραξίες από τη Δ. Όχθη ως το Ιράκ

Αεροπορικός συναγερμός σήμανε στο βόρειο Ισραήλ καθώς νέο κύμα επιθέσεων με drone εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ.

Καταστροφές και τραυματίες αναφέρονται στη Ναχαρίγια και στη δυτική Γαλιλαία, ενώ πηγές του Λιβάνου δήλωσαν ότι δεν πρόκειται για τα επαπειλούμενα αντίποινα του «Αξονα του Ιράν» αλλά για συνήθεις εχθροπραξίες.


Το Ισραήλ από την πλευρά του εντείνει τις επιδρομές και στη Δυτική Όχθη, όπου τέσσερις νεκροί καταγράφηκαν στην περιοχή της Τζενίν (βόρεια) και τέσσερις στην περιοχή της Τουμπάς (βορειοανατολικά), ενώ στο «ντόμινο» πρόστίθεται και η επίθεση με ρουκέτες στην αεροπορική βάση Αλ Ασάντ στο δυτικό Ιράκ, όπου τουλάχιστον πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.

Από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 66 άλλοι τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με πηγές της Χαμάς.

«Πολλά θύματα είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους, όπου δεν μπορούν να φθάσουν οι ομάδες των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και εκτάκτων καταστάσεων», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ιράν: Περιττά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον για αυτοσυγκράτηση

Το Ιράν επιμένει ότι θα πάρει εκδίκηση, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται η Ουάσιγκτον να στέλνει μηνύματα στην Τεχεράνη, καθώς εκείνη ευθύνεται για την κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων.

Η Τεχεράνη συγκαλεί μάλιστα τους 57 του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στην Τζέντα, σε μια προσπάθεια, να εξασφαλίσει την στήριξη των χωρών μελών του, καθώς όπως λέει, είναι δικαίωμα του να απαντήσει για τη δολοφονία του Χανίγια στα εδάφη του.

Εναπόκειται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να ασκήσει αποτελεσματική πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει τη σύγκρουση και να σταματήσει τη σφαγή του Ισραήλ. Επιπλέον, οι ΗΠΑ δεν πρέπει να παρέχουν στο Ισραήλ όπλα ή όπλα μαζικής καταστροφής. Πιστεύουμε ότι αν δεν ήταν η βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το Ισραήλ δεν θα έπαιρνε ποτέ τέτοιο ρίσκο, τόνισε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

New York Times: Η Ρωσία άρχισε την παράδοση προηγμένων συστημάτων αεράμυνας στην Τεχεράνη

Στον απόηχο της επίσκεψης του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού στην Τεχεράνη, η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη Ιρανούς αξιωματούχους, αποκαλύπτει ότι η Ρωσία άρχισε την παράδοση προηγμένων συστημάτων αεράμυνας και ραντάρ.

Σύμφωνα και με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης οι «Φρουροί της Επανάστασης», με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν πως έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην Ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς και περιμένουν το πράσινο φως από τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ για να τους εκτοξεύσουν.

Η δήλωση Μπλίνκεν ότι «όλα τα μέρη πρέπει να απόσχουν από την κλιμάκωση», βρίσκει το αμερικανικό Πεντάγωνο, να ενισχύει τις δυνάμεις στην περιοχή με περισσότερα αντιτορπιλικά και ακόμη μία μοίρα μαχητικών αεροσκαφών.

Εν αναμονή της ιρανικής επίθεσης, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας επισκέπτεται το κέντρο επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας και η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για άμεση απάντηση.

Πηγή: ertnews.gr
AP Photo/Hassan Ammar

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα της Ελλάδας στη μάχη με τη Γερμανία

otavoice

Σύμη: Επεισόδιο με ταχύπλοο που μετέφερε 21 πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

ΗΠΑ: Καταιγίδα Ντέμπι – Τέσσερις νεκροί και κίνδυνος για «καταστροφικές» πλημμύρες

otavoice

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 77 μεταναστών – Μεταφέρονται στην Καλαμάτα

otavoice

Πέντε τραυματίες στο Κουρσκ της Ρωσίας – Καταρρίφθηκαν 26 ουκρανικά drones

otavoice

Μπανγκλαντές: Γ.Γ του ΟΗΕ και Δύση εύχονται «δημοκρατική μετάβαση» – Σκηνές χάους στη χώρα

otavoice