OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έρχεται τριήμερο με καταιγίδες: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Περιορισμένη η αστάθεια σήμερα με λίγες μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα ορεινα της ηπειρωτικής χώρας όμως από την Πέμπτη και έως το Σάββατο αναμένεται έντονα άστατος καιρός με αρκετές καταιγίδες στα ηπειρωτικά σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα επηρεαστεί και το Ιόνιο, οι Σποράδες, η Εύβοια και την Παρασκευή τα ορεινά της Κρήτης, Ο καιρός σε Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο θα παραμείνει απόλυτα καλοκαιρινός. Από την Κυριακή αναμένεται βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και τη Θράκη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ίσως βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

Η ΕΜΥ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την εποχική πρόγνωση για το Φθινόπωρο. Σύμφωνα με αυτήν «θα συνεχιστούν οι θερμές συνθήκες στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αφού τα αριθμητικά μοντέλα εκτιμούν, ότι οι μέσες θερμοκρασίες του τριμήνου Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος, μπορεί να φθάσουν μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.

Σχετικά Άρθρα

Στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

otavoice

Έπεσε οροφή στο κεφάλι γυναίκας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

otavoice

Ο Μόρνος εκπέμπει SOS: Η Αθήνα αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της λειψυδρίας

otavoice

«Παγκόσμιο SOS» εκπέμπει ο ΓΓ του ΟΗΕ για την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό

otavoice

Τραμπ κατά Χάρις για την «καταστροφική» αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν

otavoice

Στο Πεκίνο ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν

otavoice