OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική

Γερμανία: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Σόλινγκεν-Τρείς νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Γερμανίας, λόγω επίθεσης άνδρα με μαχαίρι σε περαστικούς, στο φεστιβάλ της πόλης στο Σόλινγκεν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά ακόμη πέντε.

Ως τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζουν οι γερμανικές αρχές την επίθεση του άνδρα με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων εν μέσω του Φεστιβάλ της Σόλινγκεν, όπου έπεσαν νεκροί μία γυναίκα και δύο άνδρες.

Ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει την σύλληψη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους

Γύρω στις 21:45 τοπική ώρα, ένας άνδρας με αραβική εμφάνιση, μαχαίρωσε τυχαία ανθρώπους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μετά την επίθεση, οι αρχές αποφάσισαν να διακοπεί το «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» που βρισκόταν σε εξέλιξη, με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης, κι επρόκειτο να διαρκέσει ως και αύριο Κυριακή.

Οι πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετού σοβαρά τραυματίες. Δεκάδες διασώστες είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένοι με την φροντίδα των τραυματιών.

Όπως αναφέρει η «Solinger Tageblatt», ένας εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ ανέβηκε στη σκηνή και ενημέρωσε ότι η υπηρεσία διάσωσης δίνει μάχη για τη ζωή εννέα ανθρώπων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τόσοι ήταν όσοι μαχαιρώθηκαν.

Η αστυνομία έχει σημάνει μεγάλο συναγερμό, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει κύκλους πάνω από το χώρο του φεστιβάλ της πόλης.

Το Σόλινγκεν γιορτάζει τα 650α γενέθλιά του στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας». Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπολογιζόταν ότι θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια του τριημέρου

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.

Πηγές: Afp, Associated Press, BILD

Σχετικά Άρθρα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 Περιφέρειες

otavoice

Μεσόγειος: Νέο ρεκόρ στους 28,9 βαθμούς κατέγραψε η μέση ημερήσια θερμοκρασία

otavoice

Γάζα: Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα σε καταυλισμό προσφύγων – Τουλάχιστον εννέα νεκροί

otavoice

Ρωσία: Πάνω από 20 εταιρείες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν λόγω κυρώσεων

otavoice

Ο Ινδός πρωθυπουργός κάλεσε τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

otavoice

Πυρκαγιά στην Αρκαδία, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι

otavoice