OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ισραήλ: Αυξάνεται η ένταση στο βόρειο μέτωπο – Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Φατάχ

Φωτιά παίρνει και πάλι το βόρειο μέτωπο με χτυπήματα από το Λίβανο προς το Ισραήλ αλλά και αντίθετα.

Κορυφαίο στέλεχος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα στο Λίβανο φέρεται να εξουδετέρωσε το Ισραήλ με το χτύπημα drone στη Σιδώνα, λίγο μετά τις έντεκα. Νεκρός είναι ο Χαλίλ Ελ Μακντά ο οποίος περιγράφεται από λιβανέζικα ΜΜΕ ως υψηλόβαθμος της οργάνωσης, της ένοπλης πτέρυγας της Φατάχ. Είναι αδελφός του Μουνίρ Ελ Μάκντα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από το Ισραήλ για λαθρεμπόριο όπλων στη Δυτική Όχθη.

Μπαράζ ρουκετών είχαμε το πρωί από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ στα υψώματα Γκολάν. Εκτοξεύθηκαν πάνω από 50 ρουκέτες, οι πλείστες αναχαιτίστηκαν αλλά κάποιες έπεσαν στην κοινότητα Κατζρίν τραυματίζοντας ένα άτομο και καταστρέφοντας σπίτια.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι είχε στόχο μια κοντινή στρατιωτική βάση. Η οργάνωση ανέφερε ότι εκτόξευσε αρκετές μη κατευθυνόμενες ρουκέτες Katyusha κατά «στρατιωτικής βάσης στα Υψίπεδα του Γκολάν ως απάντηση» σε χτύπημα του Στρατού βαθιά στον ανατολικό Λίβανο χθες το βράδυ.

Ωστόσο, ο στρατός απαντά ότι οι ρουκέτες έπληξαν τους στόχους τους ακριβώς επειδή στόχος της Χεζμπολάχ ήταν η κοινότητα και πως τίποτε δεν στηρίζει τον ισχυρισμό της περί στόχευσης στρατοπέδου. Οι κάτοικοι επιρρίπτουν ευθύνες στην ισραηλινή ηγεσία και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων κατά της οργάνωσης η οποία είναι χαρακτηρισμένη, να υπενθυμίσουμε, ως τρομοκρατική από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και άλλα σώματα, εν όλω ή το στρατιωτικό της μέρος μόνο.

Το Ισραήλ είχε θέσει ως κόκκινη γραμμή τη στόχευση πολιτών σε τέτοια χτυπήματα.

Ανταπόκριση Τελ Αβίβ – Κωστής Κωνσταντίνου/ΕΡΤNEWS

Σχετικά Άρθρα

Σικελία: Ανασύρθηκαν δύο σοροί από το ναυάγιο του γιοτ «Bayesian»

otavoice

Ο Πούτιν υποδέχτηκε τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ στη Μόσχα

otavoice

Μεντβέντεφ: Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την Ουκρανία μετά την επιδρομή στο Κουρσκ

otavoice

Ρωσία: «Εκτεταμένη βλάβη» στις πλατφόρμες Telegram και WhatsApp

otavoice

27 επίσημες διεθνείς συμμετοχές στην 88η ΔΕΘ-Αυξημένη η εξωστρέφεια της διοργάνωσης

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο – Καίει στην περιοχή Μονόλιθος

otavoice