OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κλίμα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Αθηνά Λινού

Με επιστολή του νέου προέδρου της Κ.Ο., Νίκου Παππά, τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Αθηνά Λινού.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς στην πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το βράδυ της Τρίτης, ο διχασμός καταγράφηκε και αριθμητικά, αφού η πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για τις αλλαγές στη σύνθεση του προεδρείου της ομάδας υπερψηφίστηκε από 17 βουλευτές έναντι 12 που την καταψήφισαν και τεσσάρων που δήλωσαν παρών.

Παρουσιάζοντας την πρότασή του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις και τριβές πριν αλλάξουν όλα στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο. “Είμαι όμως αποφασισμένος: το κόμμα θα απωλέσει τάσεις και φράξιες και θα δώσει δύναμη και φωνή στη βάση” σημείωσε.

Αιφνιδιαστική και αναίτια χαρακτήρισε την αντικατάστασή του στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Σωκράτης Φάμελλος, στην πρώτη τοποθέτησή του. Για καθαρό δημοκρατικό αποτέλεσμα μίλησε ο Νίκος Παππάς νέος επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας

Πηγές των «87» από την πλευρά τους αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης είναι Πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο. αφού έχει 17 από τους 35 βουλευτές. Πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν πάντως ότι ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. “Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά και αν επιθυμεί η ομάδα των 87 -ή όσων είναι τέλος πάντων- ας τον προκαλέσουν στην κεντρική επιτροπή” προσθέτουν.

Είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να πιστεύω ότι είναι η κρισιμότερη, δηλαδή ότι δεν θα υπάρξει κάτι άλλο χειρότερο” τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασελάκης αντί να ενώνει, διχάζει και ότι αυτούς τους 11 μήνες, αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση που εκλέχτηκε.

Αυτός ο κύκλος εσωστρέφειας έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας” δήλωσε από πλευράς της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Πέρα από τα εσωτερικά, εγώ πιστεύω ότι υπάρχει προοπτική. Αν όλες οι πλευρές χαμηλώσουν τους τόνους και κάνουμε μία νέα προσπάθεια για να πάμε πιο μπροστά. Δεν χρειάζονται διχαστικά διλήμματα, ούτε αιφνιδιασμοί. Υπάρχει η πρόθεση και η ανάγκη και όλοι θα κριθούμε από την ιστορία και από το αποτέλεσμα” τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Στο μεταξύ βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι από σήμερα η Πόπη Τσαπανίδου στη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου. Ενώ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο Παύλος Πολάκης που έχει αμφισβητήσει την ηγεσία σε ανάρτηση του ανέβασε παλαιότερες φωτογραφίες του ίδιου από τα βουνά του Σφακίων λέγοντας ότι εκεί παίρνει δύναμη πριν από τις μεγάλες αποφάσεις.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Δεν παραδίδει την έδρα η Αθηνά Λινού – «Mου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή»

otavoice

Κακοκαιρία: Έρχεται η «Ψυχρή Λίμνη», αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Στεγνό Καβάλας

otavoice

Ισραηλινά άρματα προωθήθηκαν στο κέντρο της Χαν Γιουνίς – Τουλάχιστον 24 νεκροί στη Γάζα

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: Δημογραφική κατάρρευση στα Γρεβενά -Εγκαταλείπουν οι νέοι την περιοχή

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφουν την Αθηνά Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

otavoice