OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ν. Ανδρουλάκης: Δημογραφική κατάρρευση στα Γρεβενά -Εγκαταλείπουν οι νέοι την περιοχή

Πρόσκληση να έρθει στα Γρεβενά για να δει η δημογραφική κατάρρευση, έκανε προς το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τόνισε πρέπει να εξηγήσει γιατί οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή και φεύγουν κατά εκατοντάδες στο εξωτερικό. Επισήμανε ότι δεν αξιοποιήθηκε σωστά το ταμείο ανάκαμψης για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Χθες άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να ομνύει στην περιφερειακή ανάπτυξη. Ας έρθει, λοιπόν, εδώ στα Γρεβενά, στη Δυτική Μακεδονία, να εξηγήσει πως υπάρχει αυτή η δημογραφική κατάρρευση και η έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής, που οδηγεί ακόμη και σήμερα, -μετά από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης-, εκατοντάδες Ελληνόπουλα της περιοχής να φεύγουν εκτός Ελλάδας για μία καλή θέση εργασίας. Δεν αξιοποιήθηκε σωστά για την περιφερειακή ανάπτυξη το Ταμείο Ανάκαμψης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να απολογηθεί».

Γρεβενά – Ν. Ανδρουλάκης: Δημογραφική κατάρρευση -Εγκαταλείπουν οι νέοι την περιοχή
Γρεβενά – Ν. Ανδρουλάκης: Δημογραφική κατάρρευση -Εγκαταλείπουν οι νέοι την περιοχή

Αναφέρθηκε επίσης για την ακρίβεια και επανάφερε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα, γιατί οι καταναλωτές επωφελήθηκαν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα επαναφέρει την πρόταση πού έχει γίνει από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την ενιαία αρχή καταναλωτών, με τη λειτουργία της οποίας η καταναλωτές θα μπορούν να δουν ποιοι αισχροκερδούν εις βάρος τους.

Όπως ανέφερε: «Αν ο Πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα των ευρωπαϊκών εκλογών, όπου έχασε ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής του κόμματος του, τότε οφείλει να στηρίξει την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για ενιαία αρχή καταναλωτών. Την καταθέσαμε πέρυσι, μας γύρισε την πλάτη η Νέα Δημοκρατία, θα την καταθέσουμε ξανά και έχουν χρέος να τη στηρίξουν για να υπάρχει μία ενιαία αρχή καταναλωτών που θα ενημερώνει τους πολίτες ποιες εταιρείες κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και βέβαια οφείλουν να στηρίξουν την πρότασή μας για μειωμένο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έφεραν αποτελέσματα συγκρατώντας τις τιμές».

Ο κ. Ανδρουλάκης συνάντησε φίλους και μέλη του κόμματος, ενώ έκανε βόλτα και στα καταστήματα της κεντρικής πλατείας των Γρεβενών, όπου συνάντησε απλούς πολίτες.

Στις 7:00 το βράδυ στο κέντρο πολιτισμού Γρεβενών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρεία θα πραγματοποιήσει την κεντρική των ομιλία.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφουν την Αθηνά Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

otavoice

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ο Λευκός Οίκος «πίεσε» τη Meta να αφαιρέσει αναρτήσεις για τον κορονοϊό

otavoice

Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη – Μιλά για φιλοϊρανικό θύλακα

otavoice

Λακωνία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Καλύβια Σοχάς- Σε επιφυλακή στον Λαϊλιά Σερρών

otavoice

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

otavoice

Τουλάχιστον 10 νεκροί σε εφόδους του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Δυτική Όχθη

otavoice