OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ναυάγιο στη Σικελία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας»

Η Εισαγγελία του Τερμίνι Ιμερέζε, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόσιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα «ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» – παρόμοια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στο Ηνωμένο Βασίλειο – κατά «αγνώστων προσώπων».

Ναυάγιο στη Σικελία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας»
(AP Photo/Salvatore Cavalli)

Για αύριο το πρωί έχει ανακοινωθεί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ναυάγιο στη Σικελία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας»
(AP Photo/Salvatore Cavalli)

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για πρόκληση ναυαγίου μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Εν τω μεταξύ,  δύτες εντόπισαν σήμερα (23/8) το άψυχο σώμα του τελευταίου αγνοούμενου του ναυαγίου. Όπως μεταδίδει η la Repubblica πρόκειται για το πτώμα η Χάνα Λιντς, της 18χρονης κόρης του Βρετανού μεγιστάνα που έχασε και αυτός της ζωή του κατά τη διάρκεια του ναυαγίου τη Δευτέρα. Η κοπέλα ήταν παγιδευμένη, όπως και τα άλλα θύματα, μέσα σε μία από τις καμπίνες, αναφέρει το δημοσίευμα του ιταλικού μέσου ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε πηγή κοντά στο θέμα στο Reuters, δύτες βρήκαν το πτώμα του τελευταίου αγνοούμενου του ναυαγίου στη Σικελία, που πιστεύεται ότι είναι η κόρη του Μάικ Λιντς.

Πηγή: Daily Mail – Reuters

Σχετικά Άρθρα

Ιστορική επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού Μόντι στο Κίεβο

otavoice

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας βύθισε ρωσικό οχηματαγωγό σε επίθεση

otavoice

Ανακοινώθηκαν οι νέοι υποδιοικητές στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες

otavoice

Παναγία Σουμελά Τραπεζούντα: Εθνικιστές και ισλαμιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν τη Θεία Λειτουργία

otavoice

Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από τη Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ

otavoice

ΟΗΕ: Πολύ τεταμένη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

otavoice