OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι ΗΠΑ διαμηνύουν πως το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν επιτεθεί στο Ισραήλ

Το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, κλιμάκωση που θα απειλούσε τις ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος χθες.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή αυξήθηκε περαιτέρω μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του Ισμαήλ Χανίγια, του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, μερικές ώρες μετά τον θάνατο σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό του Φουάντ Σουκρ, κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολά, την περασμένη εβδομάδα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Όστιν – Γκάλαντ

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε μέσω X ότι τηλεφώνησε στον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, με τον οποίο συζήτησαν για τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπίσουν το Ισραήλ και για την ενδεχόμενη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα (μαχητικά αεροσκάφη) F-22 που έφθασαν στην περιοχή (…) είναι μέρος των πολλών προσπαθειών για την αποτροπή επίθεσης, την υπεράσπιση του Ισραήλ και την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Όστιν. «Τόνισα επίσης τη σημασία που έχει η σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα» που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση «των ομήρων», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Άνοιξαν οι αιτήσεις δήλωσης προτίμησης περιοχών, για υποψήφιους εκπαιδευτικούς

otavoice

Πληθωρισμός: Αύξηση στο 2,7% τον Ιούλιο – Στο 56,7% η ετήσια αύξηση στο ελαιόλαδο

otavoice

Πυρκαγιά στο 56ο χλμ. Αθηνών-Κορίνθου – Εκτροπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα

otavoice

Β.Σπανάκης: Υπάρχει συνολικός προγραμματισμός για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Υπεγράφη η Σύμβαση για την τεχνική προετοιμασία του διαγωνισμού Ανάπλασης της ΔΕΘ

otavoice

Καιρός: Έως 38 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά, μελτέμι στο Αιγαίο

otavoice