OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΟΗΕ: Πολύ τεταμένη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της UNIFIL (Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο), Αντρέα Τενέντι, «η κατάσταση στον νότιο Λίβανο είναι ακόμα πολύ τεταμένη» και ο ίδιος γίνεται μάρτυρας ανταλλαγής πυροβολισμών σε καθημερινή βάση.

Οι δυνάμεις του ΟΗΕ εφαρμόζουν πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να μπορούν να συνεχίζουν το έργο τους και να αμβλύνουν τυχόν εντάσεις και απρόβλεπτες καταστάσεις. Ο Τενέντι διευκρίνισε ότι “αυτό σημαίνει ότι ηχούν σειρήνες όταν συμβαίνει ανταλλαγή πυρών κοντά στις βάσεις μας, όταν εντοπίζουμε την πιθανότητα πυροβολισμών, όταν αναμένουμε αντίποινα ή όταν λαμβάνουμε πληροφορίες για πιθανή επικείμενη στρατιωτική δράση”, τονίζοντας ότι “δεν λαμβάνουμε εκ των προτέρων πληροφορίες από κανένα κόμμα ή παράγοντα σχετικά με τον τόπο ή το χρόνο μιας βίαιης ενέργειας. Αντιθέτως, ενεργούμε με εξαιρετική προσοχή για να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ασφάλεια του προσωπικού που υπηρετεί για την ειρήνη στο νότιο Λίβανο”.

Την ίδιας στιγμή, οι κινεζικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες της ασιατικής χώρας να εγκαταλείψουν τον Λίβανο «το συντομότερο δυνατό».

Η κινεζική πρεσβεία στη Βηρυτό σημείωσε ότι «η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ συνεχίζει να είναι τεταμένη και το επίπεδο ασφάλειας στον Λίβανο είναι χαμηλό και περίπλοκο».

Πηγή: elnashra

Σχετικά Άρθρα

Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί σε κατολίσθηση στο νησί Πουκέτ

otavoice

Συνάντηση Μακρόν με ηγέτες κομμάτων για να διορίσει νέο πρωθυπουργό

otavoice

TASS: Ουκρανικό drone αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

otavoice

Κάμαλα Χάρις: «Θα γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς»

otavoice

Μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας- Το Ισραήλ στις συνομιλίες στο Κάιρο

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στ. Ελλάδα, Πελοπόννησο και Β. Αιγαίο

otavoice