OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παρίσι 2024: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα, «χάλκινος» ο Τσελίδης στα 90κ. τζούντο

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Παρίσι, καθώς ο τζουντόκα Θεόδωρος Τσελίδης χάρισε πριν λίγο στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας στα ρεπεσάζ του Ισπανού γεωργιανής καταγωγής Τριστάνι Μοσαχλισβίλι 1-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

O 27χρονος τζουντόκα μπήκε αποφασισμένος και με Waza-ari με το… καλησπέρα, πήρε το προβάδισμα (1-0 στα 40΄΄). Με ψυχραιμία διαχειρίστηκε το υπόλοιπο της αναμέτρησης, χωρίς να αμφισβητηθεί σε κανένα σημείο η υπεροχή του. Η τακτική του, άλλωστε, ήταν αυτή που του επέτρεψε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χάλκινο μετάλλιο είναι το τρίτο της Ελλάδας στο τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ηλίας Ηλιάδης σε Αθήνα (2004, χρυσό στα -81κ.) και Λονδίνο (2012, χάλκινο στα -90κ.) και το πρώτο μετά από 12 χρόνια!
«Χαίρομαι πολύ που κράτησα το λόγο μου. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Ό,τι έγινε-έγινε και ήρθε ένα μετάλλιο που το ήθελα πολύ. Είμαι χαρούμενος για την πατρίδα μου και το χάλκινο μετάλλιο», είπε μετά τον αγώνα ο Τσελίδης.

Ο Γεωργιανός Λάσα Μπεκαούρι υπερασπίστηκε το χρυσό που είχε κατακτήσει το 2021 στο Τόκιο, κάμπτοντας την αντίσταση του Ιάπωνα Σανσίρο Μουράο στον τελικό, ενώ το δεύτερο χάλκινο απονεμήθηκε στον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέ Νγκαγιάπ.

Τα ελληνικά μετάλλια στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες:
Διοργάνωση Έτος Πόλη Αθλητής/ήτρια Κιλά Θέση
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004 Αθήνα Ηλίας Ηλιάδης -81 1
2012 Λονδίνο Ηλίας Ηλιάδης -90 3
2024 Παρίσι Θοδωρής Τσελίδης -90 3

Τσελίδης στην ΕΡΤ: «Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου»

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την νίκη επί του Ισπανού Τριστάνι Μοσακλισβίλι, όπου με ένα αζάρι πήρε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ήταν και το πρώτο της Ελλάδας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 6ης ημέρας (1/8)

otavoice

New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ

otavoice

Παρίσι 2024: Στον τελικό των 200 μ. ύπτιου ο Απ. Χρήστου

otavoice

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται πευκοδάσος – Ολονύχτια μάχη με ισχυρές επίγειες δυνάμεις

otavoice

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή Πισσώνα – Εκκενώσεις οικισμών

otavoice

Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ανάληψη Ηλείας

otavoice