OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο – Καίει στην περιοχή Μονόλιθος

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος της Ρόδου ανάμεσα Μονόλιθο με Σιάννα. Κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη καθώς το σημείο που έχει εκδηλωθεί είναι δύσβατο, ενώ στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι και η κατεύθυνση που δείχνει να έχει πάρει είναι προς το δάσος της Κυμισάλας. Πυκνός καπνός είναι ορατός από το χωριό Μονόλιθος της Ρόδου, που προέρχεται από το μέτωπο της φωτιάς που λόγω και των ανέμων επεκτείνεται και μεγαλώνει πολύ γρήγορα.

Σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού όπως και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει σημάνει συναγερμός και όλες οι δυνάμεις μεταβαίνουν εκεί ώστε σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα που ήδη πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος να καταφέρουν να την περιορίσουν και να την σβήσουν. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από Σιάνα προς Μονόλιθο.

Η ανακοίνωση του δήμου Ρόδου:

“Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Μονολίθου. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εθελοντές, καθώς και εναέρια μέσα.

Επιτόπου έχουν σπεύσει ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Θωμάτος.”

Πηγή πλ. e-rodos.com

Σχετικά Άρθρα

Σικελία: Ανασύρθηκαν δύο σοροί από το ναυάγιο του γιοτ «Bayesian»

otavoice

Ο Πούτιν υποδέχτηκε τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ στη Μόσχα

otavoice

Μεντβέντεφ: Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την Ουκρανία μετά την επιδρομή στο Κουρσκ

otavoice

Ρωσία: «Εκτεταμένη βλάβη» στις πλατφόρμες Telegram και WhatsApp

otavoice

27 επίσημες διεθνείς συμμετοχές στην 88η ΔΕΘ-Αυξημένη η εξωστρέφεια της διοργάνωσης

otavoice

Ισραήλ: Αυξάνεται η ένταση στο βόρειο μέτωπο – Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Φατάχ

otavoice