OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια, αισθητός στην Αττική

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τα Βασιλικά Ευβοίας, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, με εστιακό βάθος στα 15,4 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤNews εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή και πρόσθεσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε.

 Τι ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

«Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ. από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Ψυχραιμία!» έγραψε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Σουδάν: Kατάρρευση φράγματος, 30 νεκροί σύμφωνα με τον ΟΗΕ – Αναφορές για 200 αγνοούμενους

otavoice

Ο Μακρόν απέκλεισε τον σχηματισμό κυβέρνησης μόνο από την αριστερά

otavoice

Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εξαπέλυσε η Ρωσία- Στα καταφύγια οι Ουκρανοί

otavoice

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε σχολείο όπου έχουν καταφύγει άμαχοι

otavoice

Εμπαίζει τους πολίτες το Υπουργείο Οικονομικών- Μεγαλύτερη η αύξηση μισθών έναντι των τιμών

otavoice

Πυρκαγιά στον Όλυμπο, στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας

otavoice