OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σικάγο: Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο Σικάγο κατά την ημέρα έναρξης του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Ισραήλ στον πόλεμο της Γάζας.

Σε γενικές γραμμές, οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν ειρηνικά, με την ομάδα ασφαλείας του συνεδρίου να αναφέρει κάποια άτομα παραβίασαν ένα τμήμα της περίφραξης στην εξωτερική περίμετρο του χώρου του συνεδρίου, όμως το προσωπικό επιβολής του νόμου ενήργησε γρήγορα και δεν υπήρξε απειλή για τους παρευρισκόμενους.

Πολυπληθείς φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις κατά την έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κατά την έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο. (Mike Segar/Pool via AP)

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι είδαν τέσσερα άτομα να κρατούνται και να φέρουν με χειροπέδες, με την αστυνομία του Σικάγο να επιβεβαιώνει ότι έγιναν συλλήψεις, χωρίς να προσδιορίζει πόσες.

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι πολλοί στο συγκεντρωμένο πλήθος προέρχονταν από παλαιστινιακές και αραβικές κοινότητες του Ιλινόις και των γειτονικών πολιτειών, οι οποίες πιέζουν για αλλαγές στην ατζέντα των Δημοκρατικών, κυρίως σχετικά με την επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Φιλοπαλαιστινιακές ομάδες διαμαρτύρονται εδώ και μήνες για τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν προς το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς. Την άνοιξη μάλιστα υπήρξαν ογκώδεις διαδηλώσεις σε πανεπιστημιουπόλεις των κολεγίων των ΗΠΑ, με την αστυνομία να επεμβαίνει σε πολλούς καταυλισμούς που είχαν στήσει οι φοιτητές στα πανεπιστήμια.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley μεταξύ των αγνοουμένων του βυθισμένου σκάφους στη Σικελία

otavoice

Η Αίγυπτος απορρίπτει την παραμονή ισραηλινών δυνάμεων στον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας

otavoice

Ουκρανία: Νέα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο

otavoice

Συνέδριο Δημοκρατικών – Μπάιντεν: «Καταδικασμένος κακοποιός» και «λούζερ» ο Ντ. Τραμπ

otavoice

Σε ποιες περιοχές αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

otavoice

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

otavoice