OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σικελία: Ανασύρθηκαν δύο σοροί από το ναυάγιο του γιοτ «Bayesian»

Δύο σοροί φέρεται να έχουν βρεθεί κατά την αναζήτηση των έξι αγνοουμένων από την βύθιση του σούπερ γιοτ Bayesian, στη Σικελία.

Οι δύτες ανέσυραν σήμερα τους 2 από τους αγνοούμενους επιβάτες κατά την έρευνα του ναυαγίου, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο ένας είναι ένας “βαριάς σωματικής διάπλασης άνδρας”.

Το πολυτελές Bayesian αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών ανατράπηκε και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας φρικτής καταιγίδας γύρω στις 5 το πρωί της Δευτέρας. Από τους 12 επιβάτες και το 10μελές πλήρωμα, 15 διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία και η μητέρα του.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας Mike Lynch, 59 ετών, και η κόρη του Hannah, 18 ετών, είναι μεταξύ των αγνοουμένων, αλλά η σύζυγός του Angela Bacares, 57 ετών, σώθηκε.

Ο σεφ του γιοτ, Ρικάρντο Τόμας, επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκρός αφού οι διασώστες βρήκαν το πτώμα του κοντά στο ναυάγιο τη Δευτέρα.

Η επιχείρηση αναζήτησης των αγνοούμενων αρχισε σχεδόν αμέσως μετά την βύθιση του σκάφους με δραματικά πλάνα να δείχνουν πυροσβέστες, ελικόπτερα, αστυνομικούς και δύτες να σαρώνουν τη θάλασσα.

Οι αρχές που κάνουν την έρευνα έστειλαν την Τετάρτη ένα υποβρύχιο ρομπότ (drone) στον βυθό της θάλασσας για να βοηθήσει στην έρευνα, καθώς μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό περισσότερο από τους δύτες.

Αν και το γιοτ των 184 ποδιών βρίσκεται “σχεδόν άθικτο” στο πλάι του στο βυθό της θάλασσας, οι διασώστες αγωνίζονται να μπουν στο εσωτερικό του.

Ο δύτης Marco Tilotta δήλωσε ότι υπήρχε ένας “κόσμος αντικειμένων”, συμπεριλαμβανομένων επίπλων και συντριμμιών που εμποδίζουν την πρόσβαση στις στενές σκάλες, μπροστά από τις καμπίνες του γιοτ.

 

Σχετικά Άρθρα

Το ηλιέλαιο εκθρόνισε το ελαιόλαδο από τις ισπανικές κουζίνες, λόγω κόστους

otavoice

Πορτογαλία: Πυρκαγιά μαίνεται επί μια εβδομάδα στα ορεινά της νήσου Μαδέρα

otavoice

Ο Πούτιν υποδέχτηκε τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ στη Μόσχα

otavoice

Μεντβέντεφ: Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την Ουκρανία μετά την επιδρομή στο Κουρσκ

otavoice

Ρωσία: «Εκτεταμένη βλάβη» στις πλατφόρμες Telegram και WhatsApp

otavoice

27 επίσημες διεθνείς συμμετοχές στην 88η ΔΕΘ-Αυξημένη η εξωστρέφεια της διοργάνωσης

otavoice