OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης, μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα

Ελεύθερη αφέθηκε, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, όπου ένα 8χρονο κορίτσι πνίγηκε στην πισίνα.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του αρχηγού της κατασκήνωσης.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (13/8) όταν το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ αλλά δεν κατάφερε να το επαναφέρει και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”, την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που κλήθηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την άτυχη 8χρονη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος” αναφέρει η εταιρεία.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ανέφερε μιλώντας στο ΕΡΤNews:

«Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να τη σώσουν. Στη συνέχεια τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, τη διασωλήνωσαν και την έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ΄ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας, ενώ “φως” στα ακριβή αίτια της τραγωδίας αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 8χρονης.

Πηγή: ertnews.gr, ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα

otavoice

«Όχι» της Τουρκίας για λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά

otavoice

Συντονισμένη επίθεση του Κιέβου κατά της Ρωσίας σε πολλά μέτωπα – Πλήγματα με drones και πυραύλους

otavoice

Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ

otavoice