OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θρίαμβος!!! Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Απόστολος Χρήστου, στα 200μ ύπτιο

Ο Χρήστου έφτασε εκεί που δεν έχει φτάσει κανείς Έλληνας κολυμβητής, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 200μ. ύπτιο.

Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα έγραψε ιστορία, καθώς εξασφάλισε την παρουσία του σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας στην ιστορία που το καταφέρνει, με πρώτο τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο ΄’Ελληνας Πρωταθλητής ρίσκαρε, μπήκε επιθετικά στην κούρσα με γρήγορο ρυθμό, πήρε σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους και μέχρι τα 150 μέτρα είχε το προβάδισμα. Στο τελευταίο 50αρι τα έδωσε όλα με ψυχή και κατάφερε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις και να τερματήσει δεύτερος με χρόνο 1:54.82, γράφοντας ιστορία για την ελληνική κολύμβηση. Έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26. Τρίτος τερμάτισε ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1:54.85.

 «Δεν το πιστεύω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήξερα ότι έπρεπε να πέσω για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά, εκβίασα την θέση, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα κερδίσει πολλά από τα πρώτα 150μ. και κατάφερα να πάρω το μετάλλιο», δήλωσε ο “ασημένιος” Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Τα έπαιξα όλα για όλα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, το ήθελα πραγματικά. Ο προπονητής μου (σ.σ. Παναγιώτης Βελέντζας) μου είπε να μπω δυνατά από τα πρώτα μέτρα και να παραμείνω δυνατός. Τώρα πια το 200άρι θα γίνει το αγαπημένο μου», κατέληξε ο Ελληνας κολυμβητής.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία – Δύση: Η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

otavoice

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Τελ Αβίβ μετά τις απειλές του Ιράν – Επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες

otavoice

Παρίσι 2024: Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ

otavoice

Ρεύμα: Στα 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση για τον Αύγουστο

otavoice

Αντιπαράθεση Μαξίμου – Χάρη Δούκα με αφορμή την επιλογή Τζιτζικώστα στην Κομισιόν

otavoice

Κρεμλίνο: Θα καταρρίψουμε τα μαχητικά F16 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία

otavoice