OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βεβήλωση ελληνορθόδοξου νεκροταφείου στην Κωνσταντινούπολη

 

Τη βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα έναντι της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη, η οποία προσβάλλει τη μνήμη και την ιστορία της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα έναντι της αποτρόπαιας αυτής πράξης», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

 

Το ελληνορθόδοξο νεκροταφείο Aya Lefter Kurtuluş βρίσκεται στην περιοχή Kurtuluş και εξυπηρετεί την ελληνορθόδοξη κοινότητα στην περιοχή Kurtuluş από το 1865.

Το νεκροταφείο, που υπάρχει εδώ και 159 χρόνια, είναι τόσο θρησκευτικής όσο και πολιτιστικής σημασίας για την ορθόδοξη κοινότητα.

Το νεκροταφείο ανήκει στο Ίδρυμα Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Σχολής Aya Tanas Aya Dimitri Aya Lefter, το οποίο βρίσκεται επίσης στην περιοχή Kurtuluş.

Σχετικά Άρθρα

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Παγγαίο: 14.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι σήμερα

otavoice

Αύριο, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες

otavoice

Σε συναγερμό η Χαβάη: Πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Χόνε

otavoice

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα

otavoice

Πυρκαγιά στην Πρέβεζα- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Ο Νετανιάχου σε αντιπαράθεση με τους διαπραγματευτές του, για τους όρους της εκεχειρίας

otavoice