OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου: «Δεν θα μου ξεφύγουν, κανείς εκτός κάδρου… θα χάσουν τον ύπνο τους»

Νέα ερωτήματα προκύπτουν συνεχώς για την τραγωδία στη Χαλκιδική, για τη σωρεία παραλήψεων και παρατυπιών στο λούνα παρκ, που λειτουργούσε χωρίς άδεια. Τα παιχνίδια ήταν επικίνδυνα, σκουριασμένα σε πολλά σημεία, και η συντήρηση του παιχνιδιού πάνω στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, ελλιπέστατη. Μένει τώρα το πόρισμά των πραγματογνωμόνων να δοθεί στον εισαγγελέα, για να περιληφθεί στη δικογραφία. Αναπάντητο ερώτημα αποτελεί και η ρευματοδότηση αυτής της επιχείρησης, από τη στιγμή που δεν είχε άδεια λειτουργίας. Το μεσημέρι ο πατέρας του παιδιού ξαναήρθε στον τόπο της τραγωδίας, μαζί με δικό του πραγματογνώμονα τονίζοντας ότι περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

«Δεν θα μου ξεφύγουν από πάρα πολύ ψηλά μέχρι πάρα πολύ χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε και εμείς μέχρι να πάμε κοντά του.Είναι ντροπή για τον κόσμο να χάνει τα παιδιά του. Πολύ μεγάλη ντροπή. Η υπόθεση αυτή θα πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Δεν θα μείνει κανένας εκτός από το κάδρο αυτής της ιστορίας» ξέσπασε ο πατέρας.

Χθες ο πατέρας του 19χρονου πήγε για πρώτη φορά στο λούνα παρκ και τράβηξε με το κινητό του φωτογραφίες του παιχνιδιού. Οξειδωμένο σίδερα και παξιμάδια, επικίνδυνες ενώσεις, σκουριασμένες βίδες, υλικά φθαρμένα από τον χρόνο και τη χρήση. Φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Ο πατέρας, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει η οικογένεια, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία και υπόμνημα ερωτημάτων, ενώ αργότερα βρέθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν την δικογραφία.

Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας: Όλα ήταν σάπια στο μηχάνημα

Αυτό που διαπίστωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, όπως είπε σε δηλώσεις του, ήταν δεν βρήκε άρτιο το κατασκεύασμα, ότι όλες οι καρέκλες στα σημεία έδρασης και στήριξης στο συγκεκριμένο, επίμαχο μηχάνημα ήταν σάπια, «ήταν και είναι άκρως επικίνδυνες», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έπρεπε να δοθεί από κανέναν πιστοποίηση» συμπλήρωσε.
«Είδα μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης, και στήριξης είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες» τόνισε.

Συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής προς πάσα κατεύθυνση και τις ευθύνες που αναλογούν στον ιδιοκτήτη, στον χειριστή, σε τεχνικούς, σε συμβούλους και σε διάφορους αρμόδιους ιδιώτες και υπηρεσίες.

Η συλλογή στοιχείων στον τόπο αλλά στο σημείο αλλά και στο μηχάνημα έχει ολοκληρωθεί. Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων αναμένεται να δοθεί στον εισαγγελέα για να περιληφθεί στη δικογραφία, ενώ καλείται να δώσει εξηγήσεις και η δημοτική αρχή για το εάν, ως όφειλε, έλεγξε το λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Πάνω από 20 εταιρείες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν λόγω κυρώσεων

otavoice

Ο Ινδός πρωθυπουργός κάλεσε τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

otavoice

Πυρκαγιά στην Αρκαδία, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι

otavoice

Άρχισαν σε επτά χώρες οι δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

otavoice

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – Nεκρός αλλοδαπός

otavoice

Ιστορική επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού Μόντι στο Κίεβο

otavoice