OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς καλεί σε επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ

Η Χαμάς ζητάει να επαναληφθούν οι επιθέσεις αυτοκτονίας ως απάντηση στη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και στις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μασάλ ζήτησε «να επαναληφθούν οι επιχειρήσεις αυτοκτονίας», σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.

Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί «ανοιχτή σύγκρουση», δήλωσε ο Μασάλ. Κάλεσε τους υποστηρικτές της Χαμάς «να συμμετάσχουν σε πραγματική αντίσταση εναντίον της σιωνιστικής οντότητας [Ισραήλ] σε πολλαπλά μέτωπα».

Το Ισραήλ άρχισε χθες, Τετάρτη, μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική Όχθη. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δικαιολόγησε τη δράση αυτή, για την οποία οι παλαιστινιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι στοίχισε χθες, Τετάρτη, τη ζωή σε 11 ανθρώπους, λέγοντας ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

Συνεχίζει τις επιχειρήσεις το Ισραήλ

Άλλη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, σε σημεία τα οποία έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές εστίες, συνεχίζεται.

Οι πυρήνες είναι τρεις και κάπως έτσι κινείται και ο στρατός. Ο σχεδιασμός του, είναι η Τζενίν, που είναι μια πολύ μικρή πόλη, αλλά έχει μια πολύ μεγάλη συμμετοχή στο όλο σκηνικό της τρομοκρατίας. Είναι μετά οι άλλες περιοχές που είναι βορείως της κοιλάδας της Γαλιλαίας και τέλος είναι η Τουρκαρέμ. Πρόκειται για μια πολύ ιδιάζουσα και προβληματική περίπτωση, γιατί τα τελευταία σπίτια αυτής της πόλης είναι σχεδόν πάνω στο τοίχος και ακριβώς από την άλλη πλευρά βρίσκεται η πόλη Bat Hefer του Ισραήλ, η οποία δέχεται συχνά πυρά από πολυκατοικίες απέναντι από την Τουρκαρέμ.

Σχετικά Άρθρα

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων

otavoice

Οι 11 αλλαγές που θα ισχύσουν με το πρώτο κουδούνι της νέας διδακτικής χρονιάς

otavoice

Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Κομνηνά και Ανατολικό Εορδαίας – Καταιγίδα πλήττει την περιοχή

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Θέλω την ευθύνη να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ ξανά στη νίκη»

otavoice

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην θέση Αέρας στα Μέγαρα

otavoice

Αγαπημένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στα Music Events της 88ης ΔΕΘ

otavoice