OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

Σε νέα φάση εισήλθε ο ρωσοοουκρανικός πόλεμος. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του μέσα στη ρωσική πόλη Κουρσκ και ότι κατέστρεψαν στρατηγικής σημασίας γέφυρα, από την οποία γίνεται ο ανεφοδιασμός των ρωσικών στρατευμάτων.

Την ίδια ώρα η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (18/8) σήμανε συναγερμός στο Κίεβο για ρωσική πυραυλική επίθεση ενώ σειρήνες για αεροπορική επίθεση ήχησαν και σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στο Ροστόφ από ουκρανικό drone

Θραύσματα από ένα αναχαιτισμένο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσαν φωτιά σε δεξαμενή πετρελαίου στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας, ανέφερε ο κυβερνήτης της.

«Κλήθηκαν πυροσβεστικές μονάδες για να σβήσουν τη φωτιά», ανέφερε ο κυβερνήτης Βασίλι Γκουλούμπεφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το Baza, ένα κανάλι του Telegram που βρίσκεται κοντά στις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου, ανέφερε ότι η δεξαμενή πετρελαίου υπέστη ζημιές.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

Το Κίεβο έχει πει συχνά ότι οι αεροπορικές επιθέσεις του αφορούν τον στρατό της Ρωσίας, ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές είναι απάντηση στη Μόσχα και στις συνεχιζόμενες επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος.

Συναγερμός στο Κίεβο για ρωσική αεροπορική επίθεση – Ακούστηκαν εκρήξεις

Συναγερμός σήμανε στο Κίεβο τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς ουκρανικές μονάδες αεράμυνας προσπαθούσαν να αποκρούσουν μια ρωσική αεροπορική επίθεση όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας.

Μάλιστα λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα ένας μάρτυρας ανέφερε στο Reuters άκουσε εκρήξεις και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Πολεμική Αεροπορία σήμανε συναγερμό στην περιοχή λόγω της απειλής επίθεσης από ρωσικά drones και πυραύλους. Επίσης ακούστηκαν σειρήνες αεράμυνας.

Εκτός από την πρωτεύουσα, σειρήνες για αεροπορική επίθεση ήχησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice