OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν αύριο στα θρανία – “Πληγή” οι συγχωνεύσεις

Επιστρέφουν αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία, χιλιάδες μαθητές, εν μέσω ελλείψεων σε σχολικά κτήρια και καθηγητές.

Τα σχολεία όλης της χώρας θα ανοίξουν με τον καθιερωμένο αγιασμό. Αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού, οι μαθητές θα κατευθυνθούν στις τάξεις τους για να λάβουν τα βιβλία της νέας χρονιάς αλλά και να πάρουν το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι «λουκέτο» έχει μπει σε 36 δημοτικά σχολεία και 82 νηπιαγωγεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα παιδιά μας, είμαστε από νωρίς έτοιμοι, δουλεύουμε από το καλοκαίρι γι’ ‘αυτό, το κτηριακό είναι υπόθεση των δήμων παρόλα αυτά συνεργαζόμαστε με τους δήμους, υπήρχαν προβληματάκια αλλά ξεπεράστηκαν” , τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Κόπτσης, δεν θα μείνει ούτε ένα σχολείο που να μην έχει άμεση προσβασιμότητα, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα, ενώ παράλληλα, 17 σχολικά κτήρια ξεκινούν να κατασκευάζονται στην Κεντρική Μακεδονία, 10 στη δυτική και 7 στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, επισήμανε ότι δεν συγχωνεύτηκαν σχολεία, έγινε απλά ένας εξορθολογισμός των τμημάτων, ποτέ δεν ξεπερνιέται το όριο των 25 μαθητών, ο μέσος όρος είναι κάτω από 25, ενώ μειούμενη είναι η τάση του αριθμού των μαθητών.

“Σε μία εξαετία θα έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα στέγης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης, ενώ σε ό,τι αφορά τα κενά σε καθηγητές, είπε ότι είναι ένα δυναμικό πρόβλημα, διότι προκύπτουν στην πορεία οι άδειες ή μη αναλήψεις, δημιουργώντας προβλήματα, τα οποία, ωστόσο, αναπληρώνονται αμέσως.

Η κα Έφη Θεοδωράκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας & διά βίου Μάθησης, σχολίασε ότι δεν φανταζόταν πως θα αντίκριζε αυτή την εικόνα στα σχολεία, ενώ το πρώτο που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν τα ζητήματα ασφάλειας και καλής λειτουργίας και μετά τα θέματα αισθητικής.

Όπως είπε, βάσει τεχνικής έκθεσης, πέντε λυόμενα σχολεία είχαν πρόβλημα, το οποίο προϋπήρχε αλλά δεν είχε γίνει γνωστό, ενώ τρία από αυτά έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα με βάση τις εκτιμήσεις.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Στο 3% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

otavoice

Άνδρας απειλεί να πέσει από τον 6ο όροφο κτiρίου, λέει πως κρατά φιάλη προπανίου

otavoice

Παραιτήθηκε η Βούλα Κεχαγιά από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

otavoice

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αυξήσει τον αριθμό των πυρηνικών της όπλων

otavoice

Γάζα: Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων

otavoice