OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησαν Πολάκης και “87”

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να ζητάει κατά την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου. Εσωκομματική κάλπη «δείχνει» και η πλευρά των «87». Ο Κασσελάκης δεν απάντησε στο αίτημα για άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες και δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του.

Με το κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στ. Κασσελάκης είπε πως, «μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας» και συμπλήρωσε: «Επίσης, είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Από την πλευρά του ο Π. Πολάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης τόνισε πως: «Ο,τι έχω να πω το λέω στα κόμματικά όργανα. Οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες».

 

Σε κάθε περίπτωση, στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής είναι απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία ίσως και δύο προτάσεις μομφης κατά του προέδρου οι οποίες ακόμα και εάν θα αναπτύσσονται με διαφορετικό σκεπτικό θα καταλήγουν στην αμφισβήτησή του και στο αίτημα για αλλαγή ηγεσία.

Στην περίπτωση που θα κατατεθεί πρόταση μορφής πάντως προβλέπεται ψηφοφορία και ανοίγει ο δρόμος για διαρκές συνέδριο που θα κρίνει τη διαδικασία και τις υποψηφιότητες.  Τα σενάρια πολλά και δεν θεωρείται πάντως απίθανο ακόμα και χωρίς ψηφοφορία ο πρόεδρος να δείξει το δρόμο του συνεδρίου.

Το απόγευμα συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις για την εισήγησή της προς την κεντρική επιτροπή για τον Χρήστο Σπίρτζη. Μια πιθανη εισήγηση για διαγραφή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο οτι θα επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης έχει χαρακτηρίσει προειλημμένη την απόφαση διαγραφής τουΜέλη και στελέχη της ομάδας των 87 θα συνεδριάσουν αύριο κα θα αποφασίσουν για τη στάση τους στην Κ.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο πυρηνικό ρολόι στον κόσμο

otavoice

Γαλλία: Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του Μ. Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

otavoice

Διάσωση 106 αλλοδαπών από το Λιμενικό στην Τήλο

otavoice

Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

otavoice

Ο Μισέλ Μπαρνιέ νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

otavoice

Γκουτέρες: Πεκίνο και Αφρική μπορούν «να ηγηθούν της επανάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»

otavoice