OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γαλλία: «Λευκός καπνός» για την νέα κυβέρνηση Μισέλ Μπαρνιέ

H νέα κυβέρνηση της Γαλλίας υπό τον Μισέλ Μπαρνιέ απαρτίζεται από 39 υπουργούς «με κυριαρχία μακρονιστών και συντηρητικών». Πρώτη της αποστολή θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο κεντρώος Ζαν-Νοέλ Μπαρό, 41 ετών, από το κόμμα MoDem, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση, θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ενώ ο ριζοσπάστης συντηρητικός Μπρυνό Ρετογιό αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ, πιστός υποστηρικτής του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνει και πάλι το υπουργείο Αμυνας.

Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα.

Ο Αντουάν Αρμάν,από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

Υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη ανέλαβε ο Μπενζαμέν Χαντάντ, επίσης προερχόμενος από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, όπως άλλωστε και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζεόν.

Η αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ανίκ Ζενεβάρ ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας, ενώ η Ρασιντά Ντατί παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η Γαλλία βρέθηκε επί ενάμιση μήνα με υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ βάση του Συντάγματος δεν μπορούν να προκηρυχθούν ξανά κοινοβουλευτικές εκλογές πριν περάσει ένας χρόνος από την τελευταία φορά. Η «Ανυπότακτη Γαλλία» απειλησε πως, αν ο Μακρόν επιμείνει στην απόρριψη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους τις επόμενες εβδομάδες. Από την άλλη, οι Βρυξέλλες, αλλά και οι Οίκοι Αξιολόγησης, προειδοποιούν για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της γαλλικής οικονομίας, ο οποίος προϋπήρχε της πολιτικής κρίσης και τώρα εντείνεται.

Πηγή: APE , AFP

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιορδανίας: «Κάποιος να σταματήσει τον Νετανιάχου»

otavoice

ΗΠΑ: 40 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν

otavoice

Ζελένσκι: «Εποικοδομητική» η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

otavoice

Συμπλοκή στο Λαύριο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 13 προσαγωγές ανηλίκων

otavoice

Χ. Δούκας: «Έχει ενοχλήσει βαθιά που μιλάω για τα πραγματικά προβλήματα της χωρας»

otavoice

Η Άλις Βάιντελ πρώτη υποψήφια καγκελάριος της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

otavoice